V Piešťanskom týždni 2 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 9. januára 2012, 16:01
  • Autor:

V druhom vydaní Piešťanského týždňa sa dozviete aktuálne informácie z Piešťan i regiónu. Medzi hlavné témy patrí určite pokračovanie súdneho procesu s Dávidom Dadíkom – vodičom, ktorý v januári minulého roku zrazil dve dvanásťročné dievčatá.

Súd musí rozhodnúť do 19. januára, inak sa vinník tragickej nehody v Dubovanoch dostane na slobodu

Ak súd nerozhodne v prípade Dávida Dadíka do 19. januára, vinník usmrtenia dvoch školáčok z Dubovian sa dostane na slobodu, pretože pominú zákonné dôvody väzby. V tento dátum uplynie presne rok odvtedy, čo mladík pri rýchlej jazde autom zrazil dve dvanásťročné dievčatá Alicu Vidovú a Simonu Jančovičovú. Simona zomrela ešte pri prevoze do nemocnice, Alica krátko po operácii.

Reakcie na pokutu za falošný poplach elektrární

Ministerstvo vnútra sa po odvolaní Slovenských elektrární (SE) rozhodlo zrušiť pokutu za spustenie falošného poplachu v okolí Jaslovských Bohuníc v auguste minulého roku. Elektrárne tak nebudú musieť zaplatiť sumu 6500 eur, ktorú im udelil Obvodný úrad v Trnave.

Piešťanské „Shamsky“ sa učia tancovať v Káhire

Už päť rokov tancuje päť pôvabných žien skupiny Shams brušné tance. Ovládajú svoje telo ako krásna Salome. Poznajú rytmy Egypta, navštívili kolísku orientálneho tanca a matku všetkých miest – Káhiru. Učili sa tajomstvá rytmov Orientu od najlepších tanečníkov sveta aby ich následne odovzdali ako hodvábne závoje mladším dievčatám.

Záujem o nájomné byty upadá

Záujemcovia o nájomné byty v lokalite Bodona – sever v Piešťanoch sa môžu prihlásiť na mestskom úrade, musia však tak učiniť do 16. januára. Vlastníkom týchto bytov je mesto, ktoré ich výstavbu zrealizovalo prostredníctvom ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja, preto ich nájomný charakter musia zachovať po dobu najmenej tridsiatich rokov.

Tvorca karikatúr politikov zarobil najrýchlejšie na Keno býkovi

Hovorí sa, že z Vrbového nič dobrého, ale čo sa vydarí, niet nad to. V skratke by sa dalo povedať, že akademický maliar Dušan Blažek sa vydaril. Sledujúc jeho diela vám padne sánka a listujúc knihu karikatúr, ktorá mu prednedávnom vyšla, máte pocit, že Blažek stvárnil našich politikov tak, akoby im videl do duše. Mimochodom, Dušan je veľký vtipkár, vynájde sa v každej situácii. Vedeli by o tom rozprávať jeho priatelia aj rodinní príslušníci. Má rád pokoj, teplo domova, slobodu ducha. Dokáže využiť aj zdanlivo nepotrebné materiály tak, že z nich vzniknú nové veci.

Automobiloví pretekári Motorsport Clubu majú čo bilancovať

Úspešný rok majú za sebou členovia Motorsport Clubu Piešťany. V pretekoch majstrovstiev Slovenska v autoslalome i pretekoch do vrchu dosiahli celý rad výborných výsledkov. V spolupráci s naším dopisovateľom Tomášom Komárom, ktorý je tiež aktívnym jazdcom klubu, sme vyspovedali šesticu najlepších zástupcov klubu v celoslovenských automobilových súťažiach v slalome a pretekoch do vrchu. Na štyri rovnaké otázky nám odpovedali Ľuboš Čelín, Tomáš Polerecký, Martin Pikus, Alena Vavrincová, Tomáš Komár a Rastislav Šimon.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela