Piešťanský denník čítajú aj v Japonsku

  • Inzercia
  • 5. januára 2012, 12:58
  • Autor:red

Regionálny týždenník Piešťanský týždeň už vyše dvadsať rokov pravidelne prináša čitateľom súhrnný prehľad všetkých najdôležitejších informácií z Piešťan a okolia. V roku 2008 vznikla jeho webová podoba – www.piestanskydennik.sk, kde nájdete každý deň tie najaktuálnejšie informácie. Okrem spravodajstva nájdete na stránke bohaté fotogalérie a videá z rôznych akcií. Príjemným spestrením sú blogy, flogy a rozličné súťaže, ktoré pre vás pripravujeme. Vďaka vám – čitateľom – dosahuje návštevnosť stránky rekordné hodnoty, ktoré zaručujú zviditeľnenie aj jej reklamným partnerom.

V období od 1. januára 2011 do 31. decembra 2011 bola stránka načítaná 2 147 883-krát z 833 019 unikátnych IP adries, čo je denne priemerne 5884 načítaní z 2282 IP adries zo 126 krajín sveta. Priemerne na webe strávili užívatelia 2 minúty 31 sekúnd denne. Správy z Piešťan a regiónu si v sledovanom období prečítali čitatelia nielen zo Slovenska, ale i zahraničia. Zo Slovenska sa na web Piešťanského týždňa pripojilo najviac užívateľov z Bratislavy, nasledujú Piešťany, Trnava, Nitra, Žilina, Trenčín a Topoľčany. Zo zahraničných krajín sú to tradične Česká republika, Nemecko, USA, Veľká Británia, Rakúsko, no aj exotickejšie krajiny, ako sú Južná Kórea, India, Japonsko či štáty Južnej Ameriky. Piešťanský denník tak sledujú i v zahraničí, o čom svedčia ohlasy našich čitateľov spoza slovenských hraníc.

Graf č. 1

Návštevnosť webu pritom neklesne pod 1300 IP adries denne. Najvyššiu sme zaznamenali v júli, keď bola denná priemerná návštevnosť 2812. Napriek tomu, že novinárom sa často vyčíta ich honba za senzáciami a tragédiami, najčítanejšími sú práve správy o tragických nešťastiach a samovraždách. Rebríček vedie decembrová dopravná nehoda v Piešťanoch. Článok Búračka na Bratislavskej ulici bol načítaný 18 182-krát zo 16 835 IP adries. Na druhom mieste skončil májový pokus samovraha o skok z Krajinského mosta – Dráma v Piešťanoch – so 16 918 načítaniami z 7871 IP adries. Mladík z Veľkých Ripnian sa v prvý májový pondelok pokúsil pred očami množstva zvedavcov niekoľkokrát skočiť z mosta. O záchranu jeho života sa pričinil najmä piešťanský hasič Róbert Dekan, ktorému minister vnútra Daniel Lipšic odovzdal za tento hrdinský skutok medailu. Trojicu najčítanejších správ uzatvára článok Nedeľná havária si vyžiadala aj život spolujazdca, ktorý bol načítaný 16 713-krát z 7639 IP adries. Devätnásťročný vodič žltého Renaultu Megane prerazil v nedeľu 26. júna na Obchodnej ulici v Piešťanoch dva ploty – jeden z nich bol murovaný. Pri nehode prišiel o život a o dva dni podľahol zraneniam aj jeho 17-ročný spolujazdec.
Graf návštevnosti stránky www.piestanskydennik.sk v období od 1. 1. 2011 do 31. 12. 2011.

U čitateľov Piešťanského denníka sú obľúbené i „senzačné“ správy. Prvoaprílové žarty redakcie Piešťanského týždňa prilákali na náš web viac ako 5200 návštevníkov. Článok o náleze pokladu na Teplickej ulici počas jej rekonštrukcie bol načítaný 4898-krát. Tvrdilo sa v ňom, že robotníci našli predvojnové winterovské zlato z dvestoročnej zbierky, po ktorej desaťročia márne pátral Štátny ústav archeologických vykopávok pod vedením Jozefa Starinku.
Piešťanský denník vám prináša aj bohaté fotogalérie a videá z rôznych akcií v Piešťanoch i regióne. Bavíme sa s vami na koncertoch i letných festivaloch, radujeme sa z narodenia vašich detí, blahoželáme k uzavretiu manželstva. Redakcia Piešťanského týždňa spolupracuje aj s viacerými blogermi a flogermi. Populárne sú najmä blogy lídra piešťanskej skupiny Slniečko Petra Remiša, ktorý vo svojich príspevkoch vystihne podstatu nielen pravého Piešťanca. Na webe vám ponúkame aj užitočné informácie. V Kalendári podujatí nájdete informácie o akciách konaných v Piešťanoch, ponúkame aj aktuálny cestovný poriadok či prehľad pohotovostných služieb lekární. Ako spríjemnenie pre vás pripravujeme súťaže o hodnotné ceny od našich partnerov. Napriek rastúcemu počtu návštevníkov sa snažíme aj naďalej náš web vylepšovať.

IP adresa je dvanásťciferné číslo rozdelené štyrim bodkami, ktoré určuje adresu vášho počítača. Hlavný počítač – brána, podľa neho vie, ktorému počítaču v sieti (klientovi) má posielať dáta. Každý počítač (klient) v sieti musí mať priradenú unikátnu IP adresu. To znamená, že jedna IP adrea nesmie byť použitá dvakrát.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek