V silvestrovskom vysielaní Rádia Piešťany ožila dávna sláva Evy

  • Kultúra a spoločnosť / Rádio Piešťany
  • 4. januára 2012, 15:56
  • Autor:(red)

Rádio Piešťany spustilo svoje vysielanie prvýkrát na Silvestra v roku 2010 živým, moderovaným vysielaním. Počas celého roka ste po jeho naladení na frekvencii 90,2 MHz mohli počúvať kvalitnú hudobnú produkciu neprerušovanú reklamnými spotmi a vo večerných hodinách hudobné žánrové relácie. Svoje prvé narodeniny ale nemohlo Rádio Piešťany osláviť inak ako „naživo“.

 A keďže Silvester je deň, keď sa ohliadame do minulosti, keď spomíname, bilancujeme, ale aj plánujeme, úvodná dvojhodinová debata bola o mieste, ktoré je každému Piešťancovi veľmi dobre známe – o kúpalisku Eva. Pozvanie prijali piati hostia, rodáci z Piešťan: MVDr. Milan Škarka, MUDr. Ivan Kollár, Ing. Milan Čambor, Mgr. Jozef Cifra a Ing. Juraj Brna. Tí pod moderátorskou taktovkou Romana Kvasnicu rozprúdili zaujímavú debatu o mieste, ktoré pre každého z nich znamená oveľa viac ako vykachličkovaná jama napustená vodou. Podľa ich slov to bolo miesto, ktoré vychovávalo, kde sa človek vyžíval nielen športovo, ale aj spoločensky. Miesto, kde trénovali a formovali sa špičkoví športovci, ale kde vznikali aj pevné priateľstvá. Želali si, aby Eva znova ožila, aby sa našiel niekto, kto jej znova vdýchne život. Slová týchto pamätníkov o veľkom historickom význame Evy potvrdil ďalší hosť živého vysielania – PhDr. Vladimír Krupa, riaditeľ Balneologického múzea Piešťany. Aj on dokázal na základe rôznych historických prameňov, že Eva významne prispela k rozvoju nielen športového, ale aj spoločenského života Piešťan a prilákala vďaka dobrému dopravnému spojeniu športovcov aj z okolitých krajín. 

Pohľad na súčasnosť aj predstavu budúcnosti Piešťan priniesli do štúdia primátor Remo Cicutto a generálny riaditeľ Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany (SLKP), a.s., Klaus Pilz. Vyjadrili spokojnosť so vzájomnou spoluprácou Mesta Piešťany a SLKP v minulom roku. Celosvetová finančná kríza, ktorá sa podľa slov riaditeľa kúpeľov neskončí pred Kúpeľným ostrovom, priniesla aj opatrné plánovanie nových investícií. Veľké investície v pláne nie sú, možno až koncom roka, keď bude zjavnejšie, čo tento rok prinesie. Jedno je isté, že Rádio Piešťany môžete počuť aj za Váhom, na Kúpeľnom ostrove, v kúpeľných domoch či kaviarňach a svojím želaním príjemného vysielania plného kvalitnej hudby ukončil dopoludňajší vysielací blok riaditeľ kúpeľov aj primátor Piešťan. 

Popoludňajší humorne, oddychovo, silvestrovsky ladený blok patril moderátorovi Braňovi Jobusovi a jeho hosťom. Na ľudovú nôtu naladili poslucháčov prví hostia tohto bloku Peter Obuch a Rasťo Živica. Vystriedal ich Laco Svitek, člen skupiny Slniečko, a ľudovú tvorivosť doplnila svojím rozprávaním Ozefa Omáčkech. Keď sa k vrbovskému moderátorovi B. Jobusovi pridali ďalší „Vrbovanci“ – členovia multiorganizácie Kriak – pán brat Andrej Jobus a René Just, záver vysielania už nemohol dopadnúť inak ako vtipne, zábavne, ale aj poučne. 

Ak ste si zabudli či nestihli naladiť silvestrovské vysielanie Rádia Piešťany a zaujali vás jeho hostia a ich témy, môžete si ho vypočuť na stránke rádia www.radiopiestany.sk v záložke Archív.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín