V Piešťanskom týždni sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 2. januára 2012, 15:47
  • Autor:

V prvom tohtoročnom vydaní Piešťanského týždňa, ktorý nájdete v predaji už 3. januára, sa dočítate.

Kamión sa zrazil so smetiarmi

Nepriazeň počasia sa podpísala pod hrozivo vyzerajúcu čelnú zrážku smetiarskeho auta s kamiónom, ktorá sa stala v stredu 21. decembra v Krakovanoch. Pri nehode sa zranili štyria ľudia, vodiča kamiónu vyslobodzovali z kabíny hasiči pomocou hydraulického zariadenia.

Piešťany silvestrovali ohlušujúco dobre

Námestím slobody sa na Silvestra už od deviatej hodiny ozával posledný koncert roka 2011. Začala ho piešťanká kapela Black Diamond, za ňou dav rozohrial Robo Šimko a jeho kapela MassRiot a tesne pred polnocou nastúpili na pódium hudobníci z kapely Fuera Fondo. To už bolo pod pódiom riadne dusno a veselo.

Na dvadsiaty ročník plávania vo Váhu prišlo päťdesiat medveďov

V našom meste je už dlhoročnou tradíciou, že sa vyznávači otužovania stretávajú v druhý sviatok vianočný. Tentoraz to bolo už po dvadsiatykrát. Na vlastnom tele si chladnú vodu Váhu vyskúšalo a zaplávať si prišlo až päťdesiat ľadových medveďov.„V tomto roku sa do dvojstupňovej rieky Váh odvážilo tiež niekoľko nováčikov. Otužilci si zaspievali svoju hymnu a potom sa po skupinkách rozišli po brehu, aby vstúpili do vody a prekonali sami seba,“ povedal organizátor stretnutia Martin Valo.

Jeden zo siedmich prírodných divov sveta videli aj Piešťanci

Podzemná rieka Puerto Princesa na ostrove Palawan na Filipínach sa v novembri 2011 po ukončení celosvetového hlasovania dostala do nového zoznamu siedmich prírodných divov sveta. Nad touto skutočnosťou sa zaradoval aj Piešťanec Viliam Nemec.

„V roku 2008 som so synom Petrom a dcérou Ľubicou túto destináciu navštívil. Podzemná rieka Underground River je určite najnavštevovanejšou prírodnou zaujímavosťou na ostrove Palawan. S dĺžkou osem kilometrov je najdlhšou podzemnou riekou na svete. Pod povrchom zeme sa kľukatí úžasným labyrintom jaskýň s veľkými dómami, kvapľovou výzdobou a jazierkami. Kvapľová výzdoba vyzerá ešte strašidelnejšie, keď ju v úplnej tme osvetľuje len svetlo bateriek."

Na záver roka tradične odbehli desať kilometrov

Takmer päť desaťročí sa schádzajú nadšenci zdravého životného štýlu, aby si zasúťažili a tiež urobili niečo pre svoje zdravie. Stovky bežcov z Piešťan a ďalších miest sa zúčastňujú jedného z tradičných športových podujatí v našom meste – na Silvestrovskom behu medzi mostami. V závere decembra sa na štart postavilo až 168 pretekárov. V najsledovanejšej kategórii mužov si prvenstvo odniesol opäť Imrich Magyar z AMK Nové Zámky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava