Prvým dieťatkom roka je Samuel Popovič

  • Kultúra a spoločnosť / Narodili sa
  • 2. januára 2012, 15:04
  • Autor:Viera Dusíková/sita

PIEŠŤANY – Prvé dieťatko tohto roka – Samuel Popovič z Piešťan (50 cm, 3300 g) – prišlo na svet plánovane. Narodil sa totiž cisárskym rezom do pekného slnečného pondelkového rána 2. januára 2012 o 8.45 h. Jeho rodičmi sú Zuzana (35), rod. Cerová a Ivan (33) Popovičovci z Piešťan.

„Samko je krásny chlapec, pôrod prebehol bez komplikácií,“ usmieval sa MUDr. Ján Karaba, ktorý za 35 rokov odrodil už tisícky detí. Zo Samka mali radosť obaja rodičia. „Už o deviatej hodine za nami prišiel Samkov tatino, videl ho prvý,“ povedala Zuzana. Odfotili sme ju s jej dieťatkom na posteli krátko po pôrode. „Cítim sa dobre, asi tak ako všetky ženy po cisárskom reze,“ skonštatovala. 

Býva už tradíciou, že prvé dieťa dostane od primátora mesta vkladnú knižku. Tento rok na nej bude suma dvesto eur. Hoci Popovičovci už majú všetko pre bábätko kúpené, určite sa z peňazí potešia. „Som nezamestnaná, predtým som robila v tabakovej firme. Môj manžel je síce automechanik, ale pracuje v Krakovanoch vo firme, ktorá produkuje víno. Dnes išiel na popoludňajšiu smenu,“ povedala šťastná mamina. 

Samkovi i jeho rodičom želáme pekný život plný radosti a zdravia!

Prvým dieťaťom narodeným v novom roku v Trnavskom kraji je Tomáš Mihál zo Senice. Na svet sa prihlásil už v druhej minúte roku 2012 vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Skalici. Tomáš vážil 3 600 gramov a meral 50 centimetrov. Vo Fakultnej nemocnici v Trnave čakali na prvého novorodenca takmer osem hodín. Šimon Žilický zo Serede sa narodil o 7:55, mal 3 500 gramov a 51 centimetrov. Prvým Trnavčanom je Róbert Trepáň, ktorý sa narodil o 9:40. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav