Na Silvestra pracujú aj muzikanti, najstarší nie je výnimkou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 30. decembra 2011, 13:23
  • Autor:sita

TRNAVA – Silvester je pracovným dňom nielen pre hasičov, policajtov či lekárov, ale aj pre hudobníkov. Aj jeden z najstarších aktívnych muzikantov na Slovensku Eugen Nemeš si v tento deň sadne za klávesy, aby spolu s ďalšími členmi skupiny Old Boys Jazz Band bavil hostí v piešťanských kúpeľoch.

Eugen Nemeš počas vianočných sviatkov oslávil deväťdesiatku. Hudbe sa venuje od mladosti, počas svojho života vystriedal viacero kapiel. Začínal mandolínou, pokračoval gitarou, skončil pri klavíri. Už po svojej sedemdesiatke založil skupinu Old Boys Jazz Band, ktorá hráva nielen svetoznáme evergreeny, ale aj vlastnú tvorbu. Svoj prvý hudobný nosič s názvom Viagra swing nahral Nemeš až ako osemdesiatročný. Old Boys Jazz Band je neodmysliteľnou súčasťou kultúrnych podujatí v Trnave a širokom okolí. Po silvestrovskom vystúpení majú ďalšie začiatkom roka v priestoroch trnavského divadla. Tu bude mať Nemeš, ktorý je stále v perfektnej kondícii, priestor aj na klavírne improvizácie.

Nemeš sa netají tým, že vo svojom živote mal okrem hudby aj niekoľko ďalších lások. Jednou z nich, ako to už v prípade muzikantov býva, boli ženy. Ďalšou boli hory, Eugen Nemeš bol celé polstoročie predsedom horolezeckého oddielu v meste bez hôr – v Trnave. Horám a prírode je, rovnako ako hudbe, verný doteraz. Stále chodí do prírody, najnovšie aj s fotoaparátom. Svoje fotografie publikuje na internete. Internet, počítače a sociálna sieť sa stali bežnou súčasťou života čerstvého deväťdesiatnika, ktorého životným sloganom je jednoduché konštatovanie: Čím som starší, tým mám viac.

Športové a kultúrne aktivity Eugena Nemeša nezostali bez povšimnutia. Získal ocenenia mesta Trnava, Trnavského samosprávneho kraja a viacero horolezeckých ocenení.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj