Hlásateľka nosievala kolegom šupinky z kapra

  • Kultúra a spoločnosť
  • 25. decembra 2011, 08:05
  • Autor:ip

Bývalej hlásateľke Slovenskej televízie a moderátorke Nore Beňačkovej v súčasnosti chýbajú Vianoce v tichosti. Má pocit, že ľudia momentálne prežívajú priveľmi reklamné a komerčné sviatky. Všetkým však ponúka okrem piešťanských kúpeľov vyskúšať silvestrovskú oslavu v divadle.

„V Piešťanoch som počas sviatkov dvakrát účinkovala vo veľkom silvestrovskom programe v Thermii Palace. Bol to krásny koncert a ja som robila sprievodné slovo. Do kúpeľov však dlhoročne chodievam najmä v novembrovom období. Je tu také príjemné ‘leháro‘ a na jedinečné liečivé bahno nedám dopustiť,“ povedala Nora Beňačková. Čo sa týka prežívania Vianoc, zdá sa jej, že sú priveľmi komerčné. Prekážajú jej i nekonečné reklamy, ktoré sviatky ohlasujú už od konca októbra. O sebe povedala, že Vianoce sú pre ňu predovšetkým kresťanským sviatkom rodiny.

„V televízii sme, samozrejme, pracovali aj počas sviatkov a boli to nádherné služby. Spomínam na 19 Štedrých večerov a tuším sedem Silvestrov. Atmosféru sme prežívali už od septembra, keď sme si delili služby a sledovali, akú pôvodnú tvorbu pripravujú jednotlivé redakcie. Tvorili sme si texty a pomaly tak podvedome prežívali sviatočnú atmosféru. Vtedy mala STV doslova vyšperkovaný program,“ prezradila N. Beňačková. Pracovníci televízie si na sviatky spríjemnili vysielacie pracovisko, doniesli kapustnicu a mnohí si vymenili darčeky. Nechýbali sladkosti a televízia pripravila všetkým štedrú večeru. Doma u Beňačkovcov boli a sú Vianoce klasické. Musí byť kapor, podkovičky – symbol šťastia, dva druhy šalátov, kapustnica, oblátky. A keďže rada pečie, na stole sú aj typické vianočné koláče, zákusky a dobroty. Nora Beňačková zvykla nosiť do práce rybie šupinky, ktoré rozdala svojim kolegom pre šťastie a aby bolo veľa peňazí! „Dnes sviatky prežívam rovnako intenzívne aj s polnočnou omšou a pri obrazovke čakám na klasiku mojej alma mater,“ uzavrela bývalá hlásateľka.     
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava