Bezdomovci v Trnave už štedrú večeru majú za sebou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. decembra 2011, 07:58
  • Autor:sita

TRNAVA – Približne päťdesiat bezdomovcov a osamelých ľudí prišlo v piatok 23. decembra popoludní na predčasnú štedrú večeru v Katolíckej jednote Slovenska v Trnave. Posedenie začali spolu s generálnym vikárom Trnavskej arcidiecézy Ladislavom Kunom modlitbou.

Naozaj štedré menu začalo kapustnicou, nasledovala ryba so zemiakovým šalátom, ovocie a na výber bolo nepreberné množstvo zákuskov. Najväčší záujem prejavili bezdomovci o čaj s vínom. Pre každého bol pripravený aj balíček a organizátori im zabalili aj všetko, čo zostalo. 

Množstvo zákuskov na večeru darovali podľa Heleny Štefanovskej z Klubu dôchodcov pri Katolíckej jednote Slovenska štedrí Trnavčania, ktorí sa o tejto možnosti dozvedeli v kostoloch. Hlavným prispievateľom na večeru je však tradične miestna radnica. 

Viacerí bezdomovci neskrývali dojatie, zároveň však priznávali, že za svoju situáciu si môžu sami. Štefan, ktorý sa po Trnave pretĺka už niekoľko rokov, povedal, že by mal ku komu ísť na Vianoce. ,,Ja mám rodinu, u ktorej by som mohol bývať, ale nechcem. Mne to vyhovuje takto, ako to je,“ vysvetlil. Bezdomovcom sa stal podľa jeho vyjadrenia veľmi jednoducho. Po rozvode ho manželka odmietla pustiť do bytu a on neprotestoval.

Podobné články: Toréz: Zachránil bankomat, zrazilo ho auto, vyhorel
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela