Kino Fontána premietlo Kocúra v čižmách v 3D kvalite

  • Kultúra a spoločnosť
  • 22. decembra 2011, 11:04
  • Autor:red

PIEŠŤANY – V kine Fontána v stredu 21. decembra premietli trojdéčkového Kocúra v čižmách. Stalo sa tak po tom, čo v utorok 20. decembra primátor mesta spolu riaditeľkou MsKS Martou Jurčovou, šéfom kina Jozefom Valachovičom a vedúcim Galérie Fontána Martinom Valom prestrihli na veľkých kotúčoch navinutý 34-milimetrový film.

Digitalizáciu kina, ktorá sa uskutočnila za plnej prevádzky zrealizovali za 141 650 eur. Kino dostane dotáciu 32 500 eur z audiovizuálneho fondu. „Včera som videla film Kocúr v čižmách, kino bolo vypredané,“ povedala nám Marta Jurčová. „Čo sa týka obrazu a zvuku, návštevníci boli veľmi spokojní, no našli sa asi dvaja, traja, ktorí kritizovali cenu vstupenky. Uvádzacia cena – päť eur sa im videla vysoká,“ podotkol J. Valachovič. Podľa vedúceho kina však distribútori 3D filmov s cenou za premietanie nepôjdu dolu. „Tvrdia nám, že ponúkame vyšší komfort, vyššiu kvalitu, vyšší level… a tak po novom roku bude stáť 3D film 6 eur,“ dodáva J. Valachovič.

Piešťancov čaká do nového roka pestrá ponuka filmov v 2D kvalite, medzi sviatkami premietnu trojdéčkovú Vojnu Bohov. Okuliare dostanú návštevníci po preukázaní vstupeniek, po premietaní okuliare odovzdajú. „V týchto dňoch čakáme štvrť miliónového návštevníka. Do 250 000 nám chýba len 1080. To znamená, že ak bude päť, šesť silných predstavení, štvrťmiliónového návštevníka tu máme možno už po sviatkoch,“ komentuje významnú udalosť v novodobej histórii piešťanského kina Jozef Valachovič.

0 Shares

Najnovšie správy

Plánovaná už raz odkladaná udalosť Natrime si svoje mesto sa v sobotu 4. mája uskutočnila v dopoludňajších hodinách. Iniciatíva vznikla…
  • 10.05.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je piatok 10. mája. Tento deň je Svetovým dňom pohybu ku zdraviu. Meniny má Viktória.
  • 10.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 11. mája 2024
Meniny má Blažena, zajtra Pankrác