Hrali divadlo, aj hostili mladších kamarátov

  • Spravodajstvo / Región
  • 22. decembra 2011, 08:54
  • Autor:(vd)

VRBOVÉ – V Základnej škole na Komenského ulici vo Vrbovom pred sviatkami vítali a kŕmili hostí. Na návštevu počas Dňa otvorených dverí prišli nielen detičky z materských škôl z Vrbového a okolia so svojim učiteľkami, ale aj školáci prvého stupňa z Boroviec, Ostrova, Trebatíc a Krakovian, ktorí sa budú rozhodovať, kde na budúci rok nastúpia do piateho ročníka. Sprevádzali ich učiteľky aj riaditeľky, ktoré boli zvedavé na otvorené hodiny vyučovania jazykov, geografie, matematiky.

Po škole, ktorá pripravila svojim hosťom kultúrny aj spoločenský program sprevádzali hostí študentky vyšších ročníkov. Mnohé z nich sú členkami žiackeho školského parlamentu, ktorý tu funguje na veľmi dobrej úrovni. Starší žiaci pripravili pre svojich malých kamarátov aj chutné jednohubky, teplý čaj, takže si mnohí ušetrili desiatu, ktorú im nabalili starostlivé maminy. Škola prezentovala niekoľkoročnú činnosť a úspechy, ktoré dosiahli jej absolventi. Na dvojke škole vytvorili minulý rok slovenský rekord – z 36 tisícok plastových téglikov postavili žiaci mesto Vrbové, čím si vyslúžili certifikát, ktorý im zabezpečil zápis do Knihy slovenských rekordov.  
 
„Naša škola získala nenávratný finančný príspevok z Regionálneho operačného programu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR vo výške viac ako milióna eur na kompletnú rekonštrukciu,“ povedala nám riaditeľka Viera Hankóczyová. Začala sa v lete – hotová je kompletná rekonštrukcia školskej kuchyne, takže deti sa už stravujú v nových priestoroch. Nový je aj vzhľad vstupnej budovy, dokončujú sa zadné omietky, škola sa zatepľuje, maľuje zvonka i zvnútra, budovy budú mať šikmé strechy. „S rekonštrukciou by sme mali byť hotoví do leta,“ dodáva riaditeľka. Počas našej návštevy sme nazreli do priestorov, kde bude prebiehať vyučovanie technických predmetov. Navštívili sme hodiny angličtiny, na ktoré využívajú digitálne tabule a pobavili sme sa nad vtipnými hereckými výkonmi žiakov, ktorí v angličtine prerozprávali príbeh narodenia Ježiška. V tom čase na nižšom stupni vyskúšali všetky hračky, ktoré majú ich starší kamaráti v školskom klube maličkí škôlkári.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav