Mladí rybári varili aj obsluhovali dobrodincov

  • Kultúra a spoločnosť
  • 20. decembra 2011, 14:48
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY/DUBOVANY – Na Obecnom úrade v Dubovanoch sme zažili lukulské hody. V druhú decembrovú sobotu nám ich pripravili školáci z detského rybárskeho krúžku. Vynikajúci do chrumkava opečený pstruh, ražničie s kúskami rybieho mäsa, slaninky, cibule i zeleniny, slížiková polievka, studené misy, ktoré zdobili biele myšičky vytvorené z vajíčok. To všetko servírovalo asi tridsať mladých rybárov svojim dobrodincom, ktorí ich podporujú v činnosti. V kuchyni boli tiež pánmi deti.

Medzi hosťami šéfa krúžku Jaroslava Helera nechýbali starostovia obcí Dubovany, Rakovice, Veľké Kostoľany, bol tu aj primátor mesta Vrbové, zástupcovia rybárskych organizácií z Piešťan i Vrbového a tiež sponzori. Svojmu vedúcemu – Ujovi Jarovi – venovali vďačné deti tortu v tvare kapra, ale aj slová vďaky za šesť rokov rybárčenia pod jeho vedením. „Za najväčší úspech detí z môjho krúžku považujem, že hoci sú z piatich rybárskych organizácií, vytvorili dobrý vyše šesťdesiat členný kolektív. Dokonca máme medzi sebou aj dievčatá. Po športovej stránke ma potešili úspechy Veroniky Gackovej z Chtelnice, Jakuba Hulvana z Dolného Lopašova, Maxima Humaja z Piešťan, Lukáša Lesaya z Veľkých Kostolian, Matúša Nešťáka z Malženíc a Dávida Strečanského z Veľkých Kostolian, všetkých zaradili do reprezentácie Slovenska,“ pochválil sa J. Heler.

V aktuálnom vydaní PT sa dozviete nielen výsledky z majstrovstiev Slovenska, ale aj to, prečo si jeden rybár-nerybár na pizzu vytlačil červíkov.

Ako pripravíte šťuku, sa dozviete vo videu.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava