Blog Petra Remiša: Piť či nepiť?

  • Blogy / Blogy
  • 20. decembra 2011, 09:23
  • Autor:

Túto ťažkú otázku lúštil už dánsky princ Hamlet. Do jeho výroku, ktorý nám zachoval stredoveký dramatik Shakespeare, však nechutným spôsobom zasiahla cenzúra a zmenila ho na banálnu frázu „Byť, či nebyť“.

Argumenty proti alkoholu, príbehy zničených osudov, rozvrátených rodín a negatívnych dôsledkov pitia počúvame na každom kroku. Pritom etanol je iba malá molekulka, ktorá za nič nemôže.

Dá sa v tejto atmosfére napísať o alkohole niečo kladné?

Dá. Napríklad to, že rieši niekoľko problémov odrazu: Finančná kríza v punčovom opare vyzerá ako detské bábkové divadlo. Malá injekcia vodky – a zahráte Statočné srdce aj pred policajným prezidentom (inštrukcie u Mela Gibsona).

Netreba pripomínať, že lieh obsahuje veľa energie.

Ak vám prerušia dodávku plynu do domácnosti, stačí siahnuť po špirituse. Mrzne pri vyše 130°C! A keby ste pri popíjaní stuhli naveky, ste vo výhode: Telo presiaknuté etanolom zhorí v krematóriu 25-krát rýchlejšie!

Pritom moderný človek nemá ani na výber. Mlieko nadúva, limonáda presládza, minerálka presoľuje, kofeín môže vyvolať impotenciu. Chlórová voda z točky? Zabudnite! Na tej si ozaj nepochutíte.

A aby sme nevynechali abstinentov. Vždy mali nejaký problém: Donald Trump s prehadzovačkou, Muhammad Ali s Parkinsonom, Brad nechce začať Pitt….Mám ďalej pokračovať?

Jeden z nich bol trieda: Limonádový Joe. Lenže zdrhol za speváčkou Tornado Lou.

Nevydržal vysedávať s "nudami" pri malinovke.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava