E. M. Photography: Projekt Fitness (Martin Brojo)

  • Blogy
  • 17. decembra 2011, 09:06
  • Autor:E. M. Photography

Piešťanci Erik „Eriino“ Ďuriš a Marek „Švaco“ Švančara sa rozhodli zužitkovať svoje niekoľkoročné skúsenosti z oblasti fotografie a v roku 2009 založili projekt E.M.Photography (Erik.Marek.Photography), v rámci ktorého ponúkajú začínajúcim i skúsenejším fotografom cenné rady pri vytváraní kreatívnych fotografií. Na webe Piešťanského týždňa vám budú prinášať v jednotlivých epizódach nielen rady, ale i rozhovory so zaujímavými ľuďmi z oblasti fotografie či rôzne fotoreporty. Dnes vám predstavia fotosériu Fitness od Martina Broja.

Máme tu další projekt – tentokrát ide o fotosériu Fitness od Martina Broja, ktorý nám povedal, ako prebiehalo fotenie.

Samotné fotenie série Fitness začalo ako projekt kamaráta fotografa Mariána Penteka, ktorý si dohodol fotenie s kulturistom Petrom Muráňom pred jeho vystúpením na Majstrovstvách SR v kulturistike.

Keďže fotenie malo byť v Považskej Bystrici, tak sme sa dohodli, že fotenie prebehne v mojom ateliéri.

Mariánovi som šiel pri fotení pomôcť, s tým že ak budem mať chuť, tak si aj ja niečo odfotím. Ale keď som prvýkrát videl Petra, tak mi nedalo, aby som nevytiahol fotoaparát.

Počas fotenia sme použili tri rôzne svietenia.

1. svietenie

1. svietenie:



Jedno svetlo zhora a mierne spredu s beauty dishom, tak aby bolo svetlo smerové a pekne vykreslilo postavu kulturistu. Dve svetlá s veľkým strip boxom, boli použité zozadu, aby oddelili postavu od pozadia. A použité bolo ešte jedno svetlo zozadu a zhora na hlavu, tak aby bola odelená aj hlava od pozadia.

2. svietenie:


2. svietenie

Dve svetlá zo strán so strip boxom, tak aby bol kulturista nasvietený po stranách a aby opäť svetlo vykreslilo muskulatúru modela.

3. svietenie:


3. svietenie

Bol to pokus o zmenu, aby sme všetko nefotili na šedom pozadí, tak sme použili jeden veľký softbox zozadu, ako biele pozadie. Ako hlavné svetlo nám slúžil veľký dáždnik spredu a zhora, tak aby sme potlačili čo najviac tieňov, keďže sme chceli skúsiť nasvietenie pre high key portrét.

Viac fotiek nájdeš na www.martin.brojo.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín