Bylinkárka radí: Čaj na prevenciu infarktu myokardu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 17. decembra 2011, 08:37
  • Autor:Anna Kopáčová

Bylinkárka Anna Kopáčová z Vrbového sa alternatívnou liečbou zaoberá od chvíle, keď sama potrebovala pomoc. Je držiteľkou certifikátu, ktorý ju oprávňuje pestovať a spracovávať liečivé rastliny. Pozná všetky bylinky, ktoré rastú v našich lesoch, na lúkach i v záhradách. Tentoraz vám poradí, ako pripraviť čaj na prevenciu infarktu myokardu.

Upchatie koronárnych artérií spôsobuje nekrózu, čiže odumretie časti srdcového svalu. Bylinky môžeme používať ako prevenciu arteriosklerózy, infarktu a iných ochorení, ktoré spôsobujú upchatie srdcových tepien. Rastliny, ktoré riedia krv, dobre pôsobia pri prevencii srdcových ochorení. Ak už ochorenie srdiečka vzniklo, patrí liečba výlučne do rúk lekára. Tu sa pri užívaní niektorých liekov (Worfarin) bylinky nesmú vôbec používať!

Čaj si pripravíme z týchto bylín: púpalka 20 g, ruta 10 g, pohánka 30 g, jeden strúčik cesnaku, púpava 20 g, ligurček 10 g, žihľava 10 g. Čaj pijeme raz denne doobeda. Šesť týždňov urobíme prestávku a zopakujeme. Zdravo sa stravujeme.

Obklad na zápal srdcového svalu si pripravíme tak, že vymiešame jeden diel živočíšneho masla s rovnakým množstvom medu a gaštanovej alpy. Tenkú vrstvu zmesi natrieme na prírodnú handričku a podľa potreby prikladáme na hruď.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín