Rozpočet v Trnave na rok 2012 je 48 miliónov eur

  • Spravodajstvo
  • 15. decembra 2011, 09:12
  • Autor:sita

TRNAVA – Mesto Trnava bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom približne 48 miliónov eur. Rozpočet, ktorý je podľa zákona vyrovnaný, schválilo mestské zastupiteľstvo.

Najväčším príjmom mesta budú podľa viceprimátorky Kvetoslavy Tibenskej podielové dane, z ktorých radnica očakáva takmer 14,5 milióna eur, ďalej miestne dane a poplatky vo výške 11 miliónov eur, z grantov a rôznych príspevkov plánuje samospráva získať viac ako 10 miliónov eur. Vo výdavkovej časti rozpočtu je najviac, až takmer 13 miliónov eur schválených na školstvo a vzdelávací systém, na odpadové hospodárstvo je rozpočtovaných 9,5 milióna eur a najväčší nárast zaznamenala kapitola sociálnej starostlivosti, ktorá z tohtoročných 3,2 milióna vzrastie až na 3,8 milióna eur.

Z prostriedkov rezervného fondu má byť na budúci rok financovaný začiatok rekonštrukcie pešej zóny, začiatok prestavby ubytovne na Kollárovej ulici na nájomné byty a výstavba Univerzitného parčíka.

Trnava si v budúcom roku zoberie úver 3,7 milióna eur na spolufinancovanie a predfinancovanie Mestského priemyselného a technologického parku. Takmer tri milióny by sa v priebehu roka radnici mali vrátiť z prostriedkov Európskej únie, okrem toho by technologický park už v budúcom roku mal samospráve priniesť aj príjmy z prenájmu jeho priestorov konkrétnym spoločnostiam.

Podobné články: Mesto Piešťany pristúpilo k zvyšovaniu daní

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín