Hokejisti základnú časť nevyhrali, ale dominovali v štatistikách

  • Hokej / Šport
  • 15. decembra 2011, 13:27
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Prvoligoví hokejisti ŠHK 37 Piešťany majú za sebou základnú časť súťažného ročníka 2011–2012. Na rozdiel od predchádzajúcich sezón sa liga hrala novým systémom. Trinásť mužstiev sa stretlo s každým súperom raz doma a raz vonku. Navyše si po prvý raz každé z nich zahralo aj s reprezentačnou dvadsiatkou. Tá síce hrala mimo súťaže, no prvoligistom sa výsledky s ňou do tabuľky základnej časti počítali. Po nej desať najlepších mužstiev bojuje v nadstavbe o osem miest v play-off. Zvyšné tri mužstvá po základnej časti hrajú o záchranu.

Hokejisti ŠHK 37 tentoraz základnú časť súťaže nevyhrali, keď ich o dva body predstihli Bardejovčania. Tí sú však farmou extraligových Košíc, preto na postup pomýšľať nemôžu, zato však môžu zamiešať postupovými kartami. O tom, kto pôjde do play-off z najvýhodnejšej pozície, sa rozhodne v ďalších 19 zápasoch. Každé z desiatich najlepších mužstiev tak bude mať pred play-off na konte po 44 duelov, no do tabuľky sa mu zaráta iba 37 (36 vzájomných zápasov a jedno s reprezentačnou dvadsiatkou). Napriek tomu, že zverenci trénera Milana Hovorku neskončili v základnej časti prví, v štatistikách im patria zväčša vedúce pozície.

V individuálnych hodnoteniach po základnej časti je na tom najlepšie skúsený Ján Románek. Útočník ŠHK 37 vedie tabuľku produktivity, keď v 24 zápasoch nazbieral 46 bodov. Románek má na svojom konte aj najviac asistencií (27) a dlho viedol aj streleckú tabuľku. Napokon skončil s 19 bodmi druhý za Kropáčom zo Spišskej Novej Vsi, ktorý dal 21 gólov. V tabuľke produktivity sú z Piešťancov v prvej desiatke ešte Michal Peško a Jozef Haring. Peško je s 29 bodmi štvrtý, Haring sa s 27 bodmi delí o siedmu priečku a bývalý reprezentant Braňo Jánoš je s 25 bodmi jedenásty. V tabuľke strelcov je Románek druhý, Miroslavovi Pupákovi patrí so 16 gólmi štvrtá priečka a Jozef Haring sa s 11 presnými zásahmi delí o desiatu priečku. Popri Románkovi, ktorý je s 27 bodmi najlepšie prihrávajúcim hráčom súťaže, sa v prvej desiatke umiestnili ešte Peško a Jánoš. Peško je s 21 prihrávkami druhý a Jánoš so sedemnástimi deviaty. Ďalšie prvenstvo patrí Piešťancom v hodnotení plusových a mínusových bodov, ktorú vedie Ján Románek. Dominujú aj medzi brankármi, kde je s tromi zápasmi bez inkasovaného gólu najlepší Jozef Ondrejka.

V aktuálnom vydaní PT sa dočítate aj to, ako hodnotí základnú časť súťaže piešťanský tréner Milan Hovorka.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav