Trest štyri roky za usmrtenie dvoch školáčok z Dubovian

  • Spravodajstvo
  • 14. decembra 2011, 08:26
  • Autor:Ján Karásek

PIEŠŤANY – Keď prokurátor v súdnej sieni vzniesol svoj návrh, aby si Dávid Dadík odsedel trest s maximálnou hranicou piatich rokov, z matky nebohej školáčky Alicky Vidovej nevdojak vyhŕklo: „Dvadsať rokov!“ Ani rodičia Simonky Jančovičovej neboli spokojnejší. Hlavné pojednávanie sa 7. decembra zaoberalo výškou trestu pre obžalovaného Dávida Dadíka, ktorého zavinením vyhasli v Dubovanoch životy dvoch dvanásťročných dievčatiek.

D. Dadík sa mal zodpovedať hneď z viacerých trestných činov – prečinu usmrtenia, ublíženia na zdraví, výtržníctva, krádeže spolupáchateľstvom a nedovolenej výroby a držania omamných látok. Obžalovaný však listom požiadal, aby ho súdili v jeho neprítomnosti. Súčasne žiadal o prepustenie z väzby na slobodu. Ako dôvod uviedol, že vo väzení ho držia už 13 mesiacov, hlavne kvôli „médiám a emóciám“ a doterajší pobyt za mrežami je pre neho riadnym ponaučením. Tentoraz na súd neprišiel ani jeho doterajší obhajca, ktorý si podľa slov sudkyne neprevzal doručenie o oznámení termínu pojednávania. D. Dadíka tak zastupovala náhradná obhajkyňa.

Vztýčený prostredník



Vypovedalo viacero svedkov. Policajná hliadka 6. mája v nočných hodinách hneď dvakrát kontrolovala vozidlo, v ktorom sa viezol D. Dadík spolu s kamarátmi. Pri druhej kontrole v obci Blesovce D. Dadík policajtom vydal balíček. K jeho obsahu mal poznamenať, že ide o drogu. Znalec to na pojednávaní potvrdil: „Expertíza dokázala prítomnosť 20 miligramov metamfetamínu (pervitín), čo by postačovalo na jednu dávku.“

Zlatica Šimončíková zase popísala, ako v auguste nabral na kapotu jej manžela a syn prišiel takisto k úrazu. V obci Veselé, práve keď tam bola hodová zábava, D. Dadík pri cúvaní s autom narazil do vozidla Šimončíkovcov. Majiteľ sa ho snažil zadržať, no mladík ho nabral a pridal plyn. Z. Šimončíková dodala, že na druhý deň po incidente D. Dadík prechádzal autom okolo ich domu a ukázal im vztýčený prostredník. Navyše nespratníkova matka volala do televízie, že jej syna rodina Šimončíkovcov krivo obviňuje.

Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní PT.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava