Dlhy za futbalových chuligánov sú vynulované

  • Spravodajstvo
  • 14. decembra 2011, 08:31
  • Autor:sita

TRNAVA – Za škody po výtržníkoch na futbalovom Štadióne Antona Malatinského v Trnave nemusí Spartak Trnava mestu, ktoré je vlastníkom štadióna, zaplatiť. Mestské zastupiteľstvo v Trnave 13. decembra odpustilo Spartaku 73-tisíc eur za škody spôsobené návštevníkmi futbalových zápasov v priestoroch štadióna v rokoch 2008 – 2011 ako protihodnotu za vybudovaný kamerový systém. Mesto rovnako postupovalo aj v prípade ďalšej pohľadávky 30-tisíc eur za prevádzkové náklady súvisiace so štadiónom.

Vlastníkom Štadióna Antona Malatinského v Trnave je mesto, ktoré sa prostredníctvom Správy kultúrnych a športových zariadení stará aj o jeho údržbu. Po niektorých zápasoch je potrebné vymieňať desiatky sedadiel, rekonštruovať toalety a ďalšie priestory. Podľa zmluvy by mala tieto škody preplácať akciová spoločnosť Spartak Trnava, jediný užívateľ a nájomca štadióna. Za odpustenie pohľadávok dostane mesto do svojho majetku kamerový systém, ktorý je povinný pri zápasoch najvyššej futbalovej súťaže. Jeho hodnota v Trnave je 106-tisíc eur.

Štadión Antona Malatinského, ktorý mestské zastupiteľstvo vyhlásilo za pamätihodnosť, dostáva už tradične zabrať predovšetkým pri zápasoch s bratislavským Slovanom. Na jar minulého roka slovanisti podpálili jednu z tribún štadióna. Vtedy zhorelo 384 sedadiel, poškodená bola aj kovová konštrukcia tribúny, navyše boli po zápase úplne zdemolované toalety.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín