Funny Faces zavŕšia turné v Piešťanoch

  • Kultúra a spoločnosť
  • 9. decembra 2011, 15:29
  • Autor:vd/ar/Foto: Monika Kvaková

PIEŠŤANY – Piešťanská hudobná formácia Funny Faces vyrazila na koncertné turné. Počas neho navštívila Púchov, Bratislavu, Poprad, Humenné, Trenčín, Prostějov či Uherské Hradište. Našinci sa na nich môžu tešiť 16. decembra v Coolturaku o ôsmej hodine večer.

Pozoruhodnosťou tejto formácie je nielen fakt, že najstarší muzikant má iba devätnásť rokov, ale že všetci prinášajú do skladieb svoj hudobný, zväčša už vyhranený štýl. A preto je produkcia Funny Faces plná života. „Dali sme sa dokopy ešte ako školáci na Základnej škole na Holubyho ulici v Piešťanoch. Bolo to asi pred šiestimi rokmi. Chodil som tam ja, Majky Kvak a Marko. Nacvičujeme u Kvakovcov v kotolni, ktorá je prerobená na skúšobňu,“ prezradil basgitarista Štefan Orviský.

Repertoár skupiny pozostával spočiatku z prevzatých skladieb, neskôr si chalani začali pesničky skladať sami. Na ich zatiaľ dvoch „épečkach“ je asi hodinka hustej pôvodnej muziky. Autormi hudby sú všetci,
dvorným textárom je Marko Manas. Apropó, práve Markovi skrsla kedysi dávno v hlave myšlienka, že si založí kapelu. A tak si povolal hudobníkov, ktorí sú nielen výborní v muzicírovaní, ale každý z nich prináša do kapely kus zo svojho obľúbeného hudobného žánru. A tak ak sa spýtate, čo skupina Funny Faces hrá, chalani svorne skonštatujú: „Indie alternative pop rock. Je to nezávislá hudba, nájdete v nej rôzne štýly – popové, rockové, aj tvrdší rock s prvkami elektronickej hudby. Elektroniku máme radi všetci, ale nesmie zájsť za istú pomyselnú hranicu. Nejaké techno, alebo schranz, to nikto z nás nepočúva,“ dodáva Majky.

Na otázku, aký najhlbší zážitok si pamätajú z koncertov, chalani odpovedali: „Bolo to asi pred tromi rokmi, koncertovali sme U Čiernej pani, nadšení fanúšikovia nás nadnášali na rukách. Bol to super pocit. A ešte ďalší sme prežili nedávno na koncertnom turné v Humennom, kde nás porovnávali s kapelou z Prešova, čo hrala po nás. Zabodovali sme my.“

V rámci trojmesačnej koncertnej šnúry Funny Faces Tour 2011 absolvovali aj vlastné stužkové. Koncerty v desiatich slovenských mestách a v českom Prostějove a Uherskom Hradišti boli preto naplánované najmä počas víkendov. Vývozný artikel piešťanskej hudobnej scény si vypočuli v Púchove, Bratislave, Poprade, Humennom, Trenčíne, Prievidzi, Novom Meste nad Váhom, opäť v Trenčíne a v Prešove. Ako sme už spomínali, turné zavŕšia 16. decembra v Piešťanoch.



ŠTEFAN „STUI“ ORVISKÝ


VEK: 19
ŠKOLA: Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, VOŠ NÁSTROJ: basgitara od 13-tich rokov
HUDOBNÝ VZOR: Victor Wooten, Steven Bailey, Marcus Miller
ŽIVOTNÝ SEN: Zahrať si s mojimi hudobnými vzormi, hrať s kapelou na svetových festivaloch, robiť mega turné, živiť sa muzikou.
SEN PRE KAPELU: Hlavne veľa koncertov, turné, obľúbenosť medzi ľuďmi.
OBĽÚBENÉ MIESTO NA VEGETENIE: Hocikde, kde mám kamošov alebo známych.
ČO V PIEŠŤANOCH JE SUPER: To by som písal dlho, keby som mal všetko vymenovať, jednoznačne sú ale Piešťany super :)

JÁN „JOFRE“ LEDNICKÝ


VEK: 17
ŠKOLA: Gymnázium Pierra de Coubertina Piešťany
NÁSTROJ: klavír od šiestich, gitara od 13-tich rokov
HUDOBNÝ VZOR: Ryan Leslie
ŽIVOTNÝ SEN: Aby ma hudba robila šťastným Sen pre kapelu: Hrať, hrať, hrať živé koncerty. Chcel by som, aby sme vypredávali naše koncerty.
OBĽÚBENÉ MIESTO NA VEGETENIE: S kamarátmi alebo priateľkou, potom už na mieste nezáleží.
ČO V PIEŠŤANOCH JE SUPER: Piešťany sú jedno z najkrajších miest na Slovensku, som rád, že tu žijem.

MARKO MANAS


VEK: 19
ŠKOLA: Paneurópska vysoká škola
NÁSTROJ: gitara od 13-tich rokov
HUDOBNÝ VZOR: Josh Homme, Dave Grohl, Tom Maighan, Noel Gallagher, Sergio Pizzorno, Liam Gallagher, Alex Turner, Jamie Cook, Miles Kane, Gustaf Norén, Björn Dixgard…
OBĽÚBENÉ MIESTO NA VEGETENIE: Sú to všetky odpočívacie prostriedky, napríklad posteľ, kreslo, gauč.
ČO V PIEŠŤANOCH JE SUPER: Keby sa mi v Piešťanoch nepáčilo a nie som tu spokojný, tak tu nebývam.

MICHAL „MAJKY“ KVAK


VEK: 19
ŠKOLA: Stredná umelecká škola v Trenčíne
NÁSTROJ: bicie od 10-tich rokov
HUDOBNÝ VZOR: Pharrell Williams, Ryan Leslie, Erick Green, Darrell Robinson, Bam Alexander…
ŽIVOTNÝ SEN: Spolupráca s ľuďmi uvedenými nad touto otázkou.
SEN PRE KAPELU: Veľa koncertov aj na festivaloch, tiež hranie v zahraničí, nahrávanie cédečiek a určite nejaké veľké spolupráce.
OBĽÚBENÉ MIESTO NA VEGETENIE: Asi gauč pri telke, ale mám aj obľúbené miesta v meste, kde sa cítim dobre – napríklad pri „mušli“. Č
O V PIEŠŤANOCH JE SUPER: Veľa vecí, je to jedno z najkrajších miest na Slovensku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel