Od finále ich delilo 15 sekúnd

  • Vodné pólo / Šport
  • 7. decembra 2011, 15:54
  • Autor:šg

PIEŠŤANY – Vodnopóloví veteráni Piešťan zavŕšili tohtoročnú sezónu na medzinárodnom Memoriáli Rudolfa Štofana v Bratislave. Hralo na ňom osem mužstiev, z toho šesť zahraničných. Memoriál vyhrali veteráni z Omišu pred Záhrebom a Belehradom. Piešťanci skončili na peknom štvrtom meste.

„Všetky mužstvá sa prezentovali veľmi dobrou hrou a postarali sa o kvalitnú úroveň turnaja. My sme síce nehrali v najsilnejšom zložení, no na našej hre to nebolo poznať. Podali sme dobrý kolektívny výkon, ktorý nám nakoniec zabezpečil konečnú štvrtú priečku,“ zhodnotil turnaj bývalý reprezentant a brankár Piešťan Jozef Cifra. Zúčastnené družstvá hrali najskôr v dvoch štvorčlenných skupinách, potom sa podľa poradia v skupine sa stretli o konečné umiestnenie. Piešťanci začali turnaj víťazstvom 5:2 nad ukrajinským Ľvovom. V druhom stretnutí remizovali s Prahou 4:4 a v zápase o prvenstvo v skupine remizovali so Záhrebom v pomere 8:8. Chorváti síce vyrovnali až 15 sekúnd pred koncom stretnutia, no aj to im stačilo na prvenstvo v skupine. Piešťanci preto museli hrať len o konečné tretie miesto s Belehradom, ktorému nakoniec podľahli 2:5. „Súper bol veľmi dobre pripravený po plaveckej stránke, o čom svedčí aj priebeh stretnutia. Po jeho polovici sme ešte viedli 2:1, no druhý polčas stretnutia už patril favorizovanému súperovi zo Srbska,“ vylíčil nám priebeh rozhodujúceho zápasu J. Cifra.

Poradie turnaja: 1. Omiš, 2. Záhreb, 3. Belehrad, 4. Piešťany, 5. Ľvov, 6. Bratislava, 7. Budapešť, 8. Praha. Zverenci trénera Milana Čambora hrali v zostave: Cifra – Racík, Tichov, Brna, R. Berlanský, M. Petričevič, Repáš, M. Štefka, Polák, Stančík.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav