V Piešťanskom týždni 49 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 5. decembra 2011, 16:34
  • Autor:

V Piešťanskom týždni 49, ktorý nájdete v predaji od utorka 6. decembra, sa dočítate.

CVČ Ahoj: Šafárili až dožrali zodpovedných

Radnica vykonala na základe uznesenia z októbrového mestského zastupiteľstva kontrolu v Centre voľného času Ahoj (CVČ). V niekoľkých oblastiach boli zistené viaceré pochybenia. Informoval o tom na tlačovej besede poslanec za SMER-SD Michal Hynek. Tieto pochybenia minulý týždeň prerokovali za účasti primátora mesta Rema Cicutta, hlavného kontrolóra Petra Konečného a riaditeľky centra Kataríny Babičovej.

Opilecká kovbojka v piešťanských uliciach



Scéna ako z akčného amerického filmu sa odohrala v uliciach Piešťan, keď hliadka mestskej polície (MsP) v pondelok 28. novembra spozorovala vozidlo, ktoré vošlo do zákazu vjazdu za obchodným centrom Aupark. Na vodiča si chcela posvietiť bližšie, no ten zrazu začal prudko cúvať.

Chodníky sa v zime menia na časované bomby



Nielen lekári, ale aj poisťovací agenti vedia vymenovať najčastejšie úrazy, s ktorými ich ľudia navštevujú po páde na šmykľavom chodníku či ceste. Zdanlivo nevinný úraz môže spôsobiť nielen dlhú práceneschopnosť, ale aj problémy v rodine, ktoré vyplynú z imobility. Treba sa postarať o chorého i chod domácnosti. Okrem problémov so zabezpečením starostlivosti o maróda vyvstane ďalší problém, kde vziať peniaze? Nízke nemocenské dávky nepokryjú ani náklady na liečbu. A máme problém.

V Dubovanoch rástla marihuana za pol milióna



Doslova marihuanový sad objavili policajti na pozemku rodinného domu v obci Dubovany. Ide naozaj o obrovský drogový úlovok, hodnota na čiernom trhu by sa vyšplhala až na zhruba pol milióna eur. Dvadsaťtri rastlín Cannabis indica – konopy hašišovej – dosahovalo výšku tri metre!

Za udržanie predajne bojujú formou petície



Až 524 ľudí sa v petícii vyslovilo proti zrušeniu predajne potravín COOP Jednota Trenčín na Kukučínovej ulici v Piešťanoch. Za jej zrušením by mal byť pokles tržieb.

S prírodným kinom by sa konečne malo niečo robiť!



Od roku 1997 je zatvorené prírodné kino, ktoré bolo v minulosti veľmi populárne, a to nielen medzi Piešťancami. Nezávislý poslanec Jozef Malík na poslednom stretnutí zastupiteľstva dal návrh, aby mesto pirpravilo podmienky verejnej obchdonej súťaže na prenájom tohto objektu. Všetci prítomní poslanci s mladým kolegom súhlasili.

Marcel Mihalik: Návrh zákona je pre mestské polície likvidačný



Náčelníci mestských polícií (MsP) žiadajú stiahnuť návrh zákona o obecnej polícii. V medzirezortnom pripomienkovaní je k nemu až 109 zásadných pripomienok! Združenie náčelníkov obecných a mestských polícií Slovenska (ZNOMPS) o tom rozhodlo na svojom sneme, ktorý sa konal počas posledného novembrové týždňa v Liptovskej Sielnici. K ich výzve sa pripojilo tiež Združenie miest a obcí Slovenska. O príčinách sa Piešťanský týždeň pozhováral s náčelníkom MsP a zároveň členom prezídia ZNOMPS Marcelom Mihalikom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund