Na Memoriáli obhájili triumf Zlaté Moravce

  • Šport / Futbal
  • 5. decembra 2011, 08:27
  • Autor:sita

TRNAVA – Celkovým víťazom 15. ročníka halového futbalového turnaja Memoriál Vlastimila Opálka, ktorý sa uskutočnil v nedeľu v Mestskej športovej hale v Trnave, sa stal po druhý raz v histórii tím FC ViOn Zlaté Moravce.

Zverenci trénera Juraja Jarábka najskôr v semifinále po nerozhodnom výsledku s AS Trenčín 7:7 zdolali tohto nováčika Corgoň ligy až lepším zvládnutím penaltového rozstrelu (2:0) a v repríze finále si následne opäť poradili s domácim výberom Spartaka 9:5 (6:3). Hráči ViOn-u obhájili svoj triumf z minulého roka, vtedy zvíťazili nad Trnavou výraznejšie 8:2. V súboji o konečné 3. miesto Trenčín deklasoval jediného druholigového účastníka v tomto ročníku turnaja MFK Dubnica jednoznačne 14:4 (8:1). Duely sa hrali na 2×20 minút, v hľadisku ich sledovalo približne 950 divákov, jednotlivé stretnutia viedli arbitri Vladimír Hracho a Peter Kráľovič.

Na tomto tradičnom halovom podujatí v celkovom poradí naďalej zvíťazili iba štyri kluby. Suverénne najúspešnejším tímom sú domáci Trnavčania, ktorí z doterajších pätnástich odohraných ročníkov získali až desaťkrát cennú trofej. Zlaté Moravce sa tohtoročným úspechom vyrovnali s dvoma primátmi Dubnici, raz sa z prvenstva tešil Slovan Bratislava.

Nedeľňajší finálový začali lepšie Zlatomoravčania a v 3. min viedli už 2:0. "Spartakovci" síce onedlho vyrovnali, potom však prišli štyri presné zásahy ViOn-u za sebou. Hoci sa domácemu výberu, zloženého prevažne z mladých hráčov, podarilo v 26. min znížiť na 4:6, najlepší strelec turnaja Andrej Hodek dvoma gólmi nedopustil drámu.

Organizátori vyhlásili aj najlepších jednotlivcov. Najlepším brankárom 15. ročníka sa stal Matej Székely, najlepším hráčom Tomáš Mikinič tiež z Trnavy a najlepším strelcom bol spomenutý Andrej Hodek z ViOn-u so 6 gólmi.

Podujatie v Trnave sa každoročne koná ako spomienka na vynikajúceho brankára a kapitána "bílych andelov" Vlastimila Opálka, ktorý prišiel o život v mladom veku (36 rokov) začiatkom októbra 1995 na následky tragickej autonehody trnavských internacionálov počas cesty na zápas do Drnovíc. Ceny pre najlepších na tohtoročnom turnaji odovzdali v nedeľu večer futbalisti, spätí s Trnavou – legendárny Karol Dobiaš, ďalej Marián Brezina ako aj riaditeľ podujatia a zároveň švagor Vlastimila Opálka Jozef Dian.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián