Klzisko otvoria v polovici decembra

  • Spravodajstvo
  • 5. decembra 2011, 08:13
  • Autor:ar

PIEŠŤANY – Hlavne pre deti je neodmysliteľnou zábavou počas zimných mesiacov v centre Piešťan korčuľovanie na mobilnej ľadovej ploche na Winterovej ulici. Tohtoročná sezóna by sa mala začať v sobotu 17. decembra. Tradičnú zimnú zábavku pripravuje pre deti i dospelých Mesto Piešťany.

Konštrukciu ľadovej plochy začali pracovníci Služieb mesta Piešťany budovať minulý týždeň.  V týchto dňoch sa realizuje montáž mraziacich trubiek a mantinelov.  „Od 10. decembra  začíname s postupným napúšťaním vody na plochu. Ukončenie prác a spustenie ľadovej plochy pripravujeme na sobotu 17. decembra. Samozrejme, v závislosti od poveternostných podmienok,“ uviedol Milan Nedelka, manažér strediska správy a údržby budov mesta Piešťany.  Ľadová plocha bude pre korčuliarov otvorená  denne od 10.00 do 21.00 hod. s harmonogramom dve hodiny korčuľovania a jedna hodina údržby.

Minuloročná korčuliarska sezóna trvala do 28. februára. Celkové náklady sa vyšplhali na takmer 11 000 eur, s podobnou sumou počítajú aj tento rok.  Podľa oficiálnych materiálov sa na ploche v minulej sezóne korčuľovalo 2106 ľudí s denným priemerom 28 osôb. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián