Životy pacientov v Trnave ohrozené neboli

  • Spravodajstvo
  • 1. decembra 2011, 11:17
  • Autor:sita

TRNAVA – Príkazy na prácu bývalým zamestnancom Fakultnej nemocnice v Trnave, ktorí si ich zatiaľ neprevzali, budú doručovať pracovníci Obvodného úradu v Trnave. Po mimoriadnom rokovaní bezpečnostnej rady obvodu o tom informoval jej predseda Jozef Klokner. Príkazy si neprevzalo ešte 21 lekárov.

Riaditeľ nemocnice Gabriel Pavelek bezpečnostnú radu informoval o zložitej situácii na neurológii a na ARO. Zároveň však povedal, že doteraz neboli ohrozené životy pacientov. Situáciu na neurológii má podľa bezpečnostnej rady riešiť spoluprácou s bratislavskými nemocnicami.

Pracovníci obvodného úradu okamžite po skončení rokovania bezpečnostnej rady sadali do áut s príkazmi na prácu s podpisom predsedu bezpečnostnej rady. V prípade neúspechu sa dnes pokúsia aj o opakované doručenie. Ešte v stredu sa niektorí členovia bezpečnostnej rady dohodli na doručovaní políciou, napokon k tomu nedošlo. "Na základe záverov krízového štábu ministerstva vnútra a ministerstva zdravotníctva polícia nebude asistovať obvodným úradom pri doručovaní pracovných povinností lekárom. Túto úlohu majú priamo obvodné úrady,“ povedala hovorkyňa trnavskej polície Martina Kredatusová.

Ani doručenie pracovných príkazov neznamená, že lekári do práce prídu. Klokner informoval, že v stredu malo príkazy v rukách 43 lekárov, asi polovica z nich dnes do práce neprišla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava