V spomienke na Demitru zvíťazil slovenský výber

  • Hokej / Šport
  • 30. novembra 2011, 09:25
  • Autor:sita

TRENČÍN – Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila v utorňajšom spomienkovom stretnutí pri príležitosti nedožitých 37. narodenín Pavla Demitru v Trenčíne nad miestnou Duklou 11:4. Súboj mal exhibičný charakter, na ľade sa prejavila kvalita v slovenskom výbere.

Reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek mal k dispozícii aj Žigmunda Pálffyho, ktorý v národnom tíme už skončil, Branislava Jánoša či Miroslava Šatana. Duklu na ľad s kapitánskym céčkom priviedol synovec Pavla Demitru Martin Jakúbek. Oba tímy mali na hrudiach číslo 38 a na dresoch nechýbala silueta kapitána reprezentácie na MS 2011, ktorý tragicky zahynul pri septembrovom leteckom nešťastí pri Jaroslavli.

Po slávnostnom nástupe ukázali na videoobrazovke zostrih z najväčších Demitrových gólov či rozlúčky s reprezentáciou na MS v Bratislave. Úvodné buly medzi kapitánov tímov Jakúbeka a Branislava Jánoša hodili desiati juniori Dukly Trenčín. Skóre duelu symbolicky otvoril v 12. min po individuálnej akcii Pálffy. O tri minúty neskôr vycvičil obranu Miroslav Šatan a zvýšil. Do konca prvej tretiny pridali presné zásahy ešte Michal Novák a Milan Hruška.

Počas prvej prestávky pokrstili knihu o Pavlovi Demitrovi. V druhej tretine sa presadili aj jeho následovníci v trenčianskom drese, keď znižovali Peter Sojčík a Ondrej Mikula. Obidva tímy dali v strednej dvadsaťminútovke po tri góly, Martin Jakúbek navyše nepremenil trestné strieľanie. V 38. min začali diváci symbolicky skandovať Demitrovo meno, na obrazovke sa objavila jeho fotografia. V záverečnej tretine sa slovenský výber presadil najmä v jej druhej desaťminútovke, keď v posledných štyroch minútach strelil tri góly a napokon sa tešil z hladkého víťazstva. Záverečné minúty sa hrali za búrlivého potlesku publika, ktoré si aj týmto spôsobom pripomenulo Pavla Demitru.
   
Dukla Trenčín – výber Slovenska 4:11 (0:4, 3:3, 1:4)
   
Góly: 26. Sojčík (Filo, Radulay), 28. O. Mikula (Trefný, Filo), 31. Tybor (Melichárek, Sojčík), 53. Lelkes (O. Mikula, Habšuda) – 12. Pálffy, 15. Šatan (L. Hudáček, Vandas), 17. Michal Novák (Pálffy, R. Školiak), 19. M. Hruška (Šatan), 30. Lušňák (Pálffy), 33. M. Bakoš (D. Brejčák), 35. M. Bakoš (J. Mucha, Dravecký), 49. Pálffy, 56. Šatan (Švarný), 59. Michal Novák (Marcel Haščák), 60. L. Hudáček (M. Hruška)

Vylúčení, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík – Nosek, Milan Novák, 3838 divákov.

Zostavy:

Dukla: V. Kováč – Štindl, Gabriš, Martin Chovan, Trefný, Habšuda, E. Bednár – O. Mikula, A. Šťastný, Melichárek – Tybor, Sojčík, Lelkeš – Radulay, P. Kopecký, Filo – Jakúbek
Slovensko: Konrád (41. Šimboch) – Michal Novák, J. Tabaček, J. Mucha, Ďaloga, M. Hruška, Švarný, D. Brejčák, Jankovič – Pálffy, R. Školiak, Lušňák – Michel Miklík, B. Jánoš, Marcel Haščák – Vandas, Šatan, L. Hudáček – Dravecký, Kukumberg, M. Bakoš

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín