V Dubovanoch objavili marihuanu za pol milióna eur

  • Spravodajstvo
  • 30. novembra 2011, 10:41
  • Autor:KR PZ

PIEŠŤANY/DUBOVANY – Doslova marihuanový sad objavili policajti na pozemku rodinného domu v obci Dubovany v okrese Piešťany. Ide naozaj o obrovský drogový úlovok, ich hodnota na čiernom trhu by sa vyšplhala až na zhruba pol milióna eur.

"Dvadsaťtri rastlín Cannabis indica – Konopy hašišovej dosahovalo výšku až do troch metrov. Piešťanskí policajti tieto rastliny zaistili a zaslali ich na expertízu do Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru v Bratislave," informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Odvetvie kriminalistickej chémie určilo, že z celkového množstva zaistených rastlín, ktoré vážili asi 153 kg by sa dalo získať takmer 27 kg sušeného upotrebiteľného materiálu. Z tohto množstva by bolo možné vyrobiť od 80 600 až do 205 200 jednorazových dávok drogy. Ich hodnota na čiernom trhu by v prípade speňaženia predstavovala až okolo pol milióna eur.

Polícia včera (29. novembra) obvinila z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 54-ročného muža z Dubovian. Vzhľadom na to, že je podozrivý zo spáchania skutku vo veľkom rozsahu, hrozí mu odňatie slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo na doživotie. Muža polícia zadržala a vyšetrovateľ spracováva podnet na jeho väzobné stíhanie.

Súvisiace články: Policajti odhalili marihuanovú výrobňu

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav