Piešťanský dizajnér prerazil v Hollywoode

  • Kultúra a spoločnosť
  • 30. novembra 2011, 12:46
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Animátor a dizajnér Peter Blaškovič, ktorý pochádza z Piešťan, vytvoril originálny grafický program, vďaka ktorému môžu ľudia maľovať nevšedné obrazy ohnivým štetcom. Aplikáciu Flame Painter postupne objavili mnohí užívatelia na celom svete. Dokonca s ňou autor prerazil aj v Hollywoode.

Kedy ste začali robiť na programe Flame Painter a čo bolo podnetom k jeho vzniku?

Flame Painter vznikol koncom roku 2009 ako jedna z mojich experimentálnych aplikácií v rámci projektu „I am an artist“ – Som umelec. Chcel som ukázať, že každý človek môže byť tvorivý, len k na to potrebuje správne nástroje. Podľa mňa už nástroj môže byť tým, čo človeka inšpiruje k tvorbe. Nielen vo výtvarnom umení, ale aj v hudbe, filme alebo vo fotografii. Napríklad keď dospelý človek dostane do ruky ceruzku, nemusí ho to motivovať len ku kresleniu, možno aj preto, že nevie kresliť. Ale ak dieťaťu dáte do ruky farby, tak nimi pomaľuje nielen výkresy, ale aj celú obývačku. Lebo samotná farba či materiál ho motivuje, inšpiruje a teší sa, že ho môže kedykoľvek použiť. Sám som vytvoril sériu kresliacich aplikácií, s ktorými človek môže priamo na internetovej stránke tvoriť a experimentovať s farbami, tvarmi a grafikou. Flame Painter sa stal najpopulárnejší z nich, simuluje maľbu ohnivým štetcom a užívateľ si v programe môže nastaviť rôzne parametre.

Prečítajte si viac o úspechu piešťanského dizajnéra v aktuálnom vydaní PT.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava