V Piešťanskom týždni 48 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 28. novembra 2011, 12:27
  • Autor:

V aktuálnom vydaní PT, ktoré nájdete v predaji od utorka 29. novembra, sa dočítate aj o…

Futbaloví dorastenci PFK predbehli Trnavu i Slovan

Ani po skončení jesennej časti súťaže nezostali priaznivci futbalu v Piešťanoch bez svojho obľúbeného športu. Na umelej tráve sa totiž hral z iniciatívy veľkého podporovateľa mládežníckeho futbalu Dušana Guľáša turnaj Respect Cup 2011. V ňom bojovali o prvenstvo najskôr 14-roční žiaci zo Slovana Bratislava, Spartaka Trnava, AS Trenčín a domáceho PFK Piešťany a potom si to zopakovali aj dorastenci týchto štyroch klubov.

Priotrávených Austrálčanov pustili z nemocníc



V utorok 22. novembra ráno došlo v Piešťanoch k takmer tragickej udalosti. Plynom sa tu priotrávila rodina rodáka Juraja (50) z Piešťan, ktorý emigroval pred 25 rokmi do Austrálie. Do rodného mesta sa vrátil pred časom so svojou manželkou Imeldou (40) a troma deťmi Julienom (12), Mandini (6) a Danielom (1 mesiac). Rodina má austrálske občianstvo.  „Rodina je už pokope, vo štvrtok priviezli z bratislavskej nemocnice aj najmladšie dieťa – Daniela,“ prezradil zdroj blízky Piešťanskému týždňu.

 

V Piešťanoch nemáme krízový režim, Trnava sa naň chystá



"Situácia v našej nemocnici je pokojná, nemáme krízový režim. Len v rámci aktuálnej situácie sa pripravujeme na možnú výpomoc iným nemocniciam nášho regiónu, v ktorých môže nastať krízový stav," povedal nám riaditeľ piešťanskej nemocnice.

Pre našich ľudí je podľa riaditeľa Róberta Mamrillu zabezpečený chod v plnom režime. Výpoveď stiahli až na jedného všetci tunajší lekári.  V nemocnici tak bude k dispozícii 59 doktorov. Prijímať budú nielen pacientov s akútnymi diagnózami, ale uskutočnia sa tu aj plánované operácie a hospitalizácie. V pripravovanom vydaní Piešťanského týždňa vám prinášame rozhovor s Róbertom Mamrillom. Súčasne sa venujeme i problémom v trnavskej nemocnici.

Blšie trhy aj so živými zvieratami



Na parcele, ktoré sa nachádza na okraji Piešťan by mali v najbližšej dobe vyrásť blšie trhy. Mestskí poslanci počas novembrového zasadnutia zastupiteľstva podporili trhový poriadok pre toto miesto. Zástupcovia mesta tu prostredníctvom schváleného dokumentu povolili predaj živých zvierat a upravili otváracie hodiny trhoviska.
 

Prvý 3D film premietnu v kine pred Vianocami



Piešťanské kino by pred vianočnými sviatkami malo začať s premietaním 3D filmov. V súčasnosti v kinosále prebiehajú prípravy na digitalizáciu. Pribudlo nový priezor – okno pre digitálny projektor a kúpili sa tiež nové reproduktory. Tento týždeň za plnej prevádzky v kine vymenia premietacie plátno. Prvé 3D si ľudia podľa vyjadrenia riaditeľky Mestského kultúrneho strediska v Piešťanoch (MsKS) Marty Jurčovej pozrú už 21. decembra.

Atmosféra jesennej Pohody bola krásna


Vyše tisícka návštevníkov sa nechala zlákať historicky prvým festivalom so stanovaním pod strechou a na Pohoda Indoor Camping Festivale 2011 v trenčianskom Expo Centre si vychutnali takmer 80 vystúpení na štyroch pódiách a najmä nenapodobiteľnú atmosféru jesenného festivalu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela