Peniaze z hazardu by radnici chýbali

  • Spravodajstvo
  • 27. novembra 2011, 13:43
  • Autor:sita

PIEŠŤANY – Piešťany nedokážu existovať bez príjmov z hracích automatov a hazardných hier. Poslanci mestského zastupiteľstva neschválili návrh svojho kolegu Mariána Urbánka, aby radnica začala pripravovať nariadenie o zákaze hazardu v meste. Samospráva by zákazom prišla o približne 400 tisíc eur.

"Neviem si predstaviť, ako by sme tento výpadok nahradili. Okrem toho sa obávam, že my to tu zakážeme a u susedov nám vyrastie kasíno,“ komentoval návrh primátor Remo Cicutto. Podľa Urbánka však takto získané peniaze mestu "požehnanie neprinesú“.

Cicutto sa kriticky vyjadril na adresu zákonodarcov, ktorí dali obciam právo zakázať hazard, ale nepovedali, čo s výpadkom v príjmoch. Návrh poslanca Urbánka, aby radnica začala pracovať na zákaze hazardu, podporili len dvaja poslanci. Výsledkom novembrového rokovania je prísľub, že vedenie mesta zistí možnosti, ako obmedziť reklamu pre herne.

Samosprávy získali novelou zákona o hazardných hrách účinnou od septembra tohto roka oprávnenie vydať všeobecne záväzným nariadením zákaz prevádzkovania hazardných hier na území obce. Takéto nariadenie v Trnavskom samosprávnom kraji zatiaľ vydala len obec Madunice, ročne tak príde o deväťtisíc eur.

Bližšie informácie o poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva nájdete v pripravovanom vydaní PT.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav