Iné Kafe v Boeing 737!

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 25. novembra 2011, 20:30
  • Autor:df/ed

Fanúšikovia Iné Kafe majú v týchto dňoch dôvod na radosť. Po dlhých ôsmich rokoch skupina vydala nový album „Právo na šťastie“, ktorého krst sa konal 24. 11. 2011 úplne netradičným spôsobom. Uskutočnil sa na palube lietadla Boeing 737-300 nad mestom Poprad vo výške 6 400 metrov nad morom.

Samotný spôsob krstu bol tiež netradičný. Skupina v podaní Vratka Rohoňa, Jozefa „Doda“ Praženca, Petra Fóra a majstra zvuku Mareka Rakovického krstila nový album vzduchom z Vysokých Tatier, ktorý bol do lietadla dopravený cez ventiláciu. Posádku lietadla tvorila skupina novinárov a  skalných fanúšikov Iné Kafe zo Slovenska a Čiech. Lietadlo bolo ozdobené logom kapely. Letušky a ostatný personál nosili odznaky kapely. Po pristátí nastal v lietadle ohromný aplauz, ktorý bol smerovaný pilotovi lietadla Vratkovi Rohoňovi. Následne fanúšikovia kapely obsadili priestor kokpitu lietadla, kde nasledoval dlhý maratón fotenia fanúšikov s kapelou.

Autobusy odvážali účastníkov tohto nezabudnuteľného krstu do terminálu letiska M. R. Štefánika v Bratislave. Ďalšia časť programu prebiehala už v klube Hopkins, kde kapela a fanúšikovia rozbehli afterparty. Najviac vyťažený zo všetkých bol samozrejme Vratko Rohoň. Nestíhal odpovedať na všetky otázky fanúšikov.

Album „Právo na Šťastie“ má podľa slov manažéra kapely Romana Fecka veľký potenciál na zisk „zlatej platne“. Doteraz sa v predpredaji limitovanej edície predalo už viac ako 3000 kusov albumov. V Klube panovala veľmi prijemná atmosféra, ktorá sprevádzala celú akciu až do neskorých večerných hodín. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav