E. M. Photography: 6. epizóda – Panning

  • Blogy
  • 25. novembra 2011, 12:09
  • Autor:EM Photography

Piešťanci Erik „Eriino“ Ďuriš a Marek „Švaco“ Švančara sa rozhodli zužitkovať svoje niekoľkoročné skúsenosti z oblasti fotografie a v roku 2009 založili projekt E.M.Photography (Erik.Marek.Photography), v rámci ktorého ponúkajú začínajúcim i skúsenejším fotografom cenné rady pri vytváraní kreatívnych fotografií. Na webe Piešťanského týždňa vám budú prinášať v jednotlivých epizódach nielen rady, ale i rozhovory so zaujímavými ľuďmi z oblasti fotografie či rôzne fotoreporty. V dnešnej epizóde sa budeme venovať športovej fotografii.

Šiesta epizóda je venovaná športovej fotografii. Konkrétne v nej môžete vidieť fotenie panningu. Na dosiahnutie výborných výsledkov nie je treba ani profi fotoaparát, stačí trochu cviku a základné strobist vybavenie. Pri tomto fotení som použil fotoaparát Canon 450D so seťákom + rádiové opalovanie bleskov cactus V4 a dva externé blesky.

Na fotke je pekne vidieť, akú službu nám blesky spravili, jednak dotvárajú atmosféru na fotke a taktiež jazdca odpichnú od pozadia.

Takýmto spôsobom sa dajú pomerne jednoducho odfotiť veľmi zaujímavé a efektné fotky, bez toho aby ste ich museli upravovať. Takže neváhajte a vyskúšajte si to aj vy. Budeme veľmi radi, ak nám pošlete svoje výtvory (kontakt na stránke EM Photography).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava