Centrum Trnavy by malo žiť aj po polnoci

  • Spravodajstvo / Región
  • 25. novembra 2011, 14:59
  • Autor:sita

TRNAVA – Trnava chce zatraktívniť centrum mesta tým, že umožní predĺžiť otváracie hodiny v reštauráciách, kaviarňach, kluboch a diskotékach. Po novom by tieto prevádzky v centre mohli mať otvorené až do druhej hodiny, čo je o dve hodiny viac ako doteraz. Letné terasy by mohli fungovať do polnoci.

Predĺžené otváracie hodiny by mohli využiť podnikatelia na Trojičnom námestí, Hlavnej, Štefánikovej, Radlinského a Hviezdoslavovej ulici. Podľa hovorcu trnavskej radnice Pavla Tomašoviča ide o reakciu na odchody podnikateľov z centra mesta. "Z tohto dôvodu sa poslanci rozhodli zvýšiť atraktivitu priestorov v meste tým, že umožnia dlhšie otváracie hodiny. Druhým krokom bude zníženie nájomného v mestských priestoroch v niektorých uliciach centrálnej mestskej zóny," povedal Tomašovič. Nájomné pôjde dolu vďaka zníženiu koeficientu za atraktivitu priestorov v centrálnej mestskej zóne.

Vedenie mesta sa podľa hovorcu neobáva sťažností na rušenie nočného pokoja v súvislosti s dlhšie otvorenými pohostinskými zariadeniami. Diskoték a hudobných klubov v centre nie je veľa, dlhšie by mohli mať otvorené skôr kaviarne a reštaurácie. "Vymieranie" centra mesta bolo jednou z tém kampane pred minuloročnými komunálnymi voľbami. Nové pravidlá musia schváliť poslanci na rokovaní mestského zastupiteľstva.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj