Domáca pekáreň rozvonia celý dom

  • Inzercia
  • 24. novembra 2011, 14:19
  • Autor:inz

Kedysi, pred rokmi, to vlastne bývalo pravidlom. Raz do týždňa sa piekol chlieb a voňalo ním všetko. Dnes, v časoch vyspelej techniky, môže čerstvý chlieb či pečivo na vašom stole zavoňať každý deň. Recept je celkom jednoduchý: domáca pekáreň. Poraďme sa s odbornou predajkyňou Janou Junásovou zo spoločnosti DOMOSS TECHNIKA.

Je to lákavé – každý deň čerstvý chlieb alebo pečivo. Ale ako domáca pekáreň funguje, nie je s ňou viac práce ako výhod? Veď len príprava cesta zaberie veľa času…

Práve naopak. Pečenie chleba týmto spôsobom si nevyžaduje žiadny ušpinený riad alebo misy. Úplne stačí, ak pekárničku „nakŕmime“ potrebnými surovinami a ostatné urobí za nás. Ingrediencie a suroviny premieša, uhnetie cesto a nechá ho vykysnúť. Po vykysnutí sa spustí pečenie a my máme na stole čerstvý a voňavý domáci chlieb.

Hmm, to sa počúva dobre. Ale čo v situácii, ak má rodina chuť na chrumkavé, sladké raňajky alebo sa blížia Vianoce? Vie pekáreň aj potom milo prekvapiť?

Samozrejme. Každá domáca pekáreň disponuje nielen programom na pečenie niekoľkých druhov chleba, ale zvládne aj prípravu zákuskov, koláčov z kysnutého cesta či vianočiek. Predvianočné pečenie sa tak skráti a okrem rodiny poteší aj našich vzácnych hostí. No a keď máme povinnosť pripravovať stravu z bezlepkových zmesí, s prehľadom zvládne i túto úlohu.

Takéto pečenie môže byť zábava, no cez deň je času málo a v noci spíme. Bolo by skvelé, keby sa dalo piecť v nočných hodinách. Aké parametre si treba pri domácej pekárni všímať?

Všetky moderné domáce pekárne sú vybavené funkciou „odložený štart“. Takže najprv príprava až potom pečenie – trebárs v noci. Ak máme ľahký spánok alebo citlivých susedov, treba si vyberať typ, ktorý je počas práce o čosi menej hlučný, napríklad s tepelným čerpadlom. Zároveň si určime miesto, kam pekáreň postavíme. Nejde síce o veľké zariadenie, ale musí mať stabilný podklad. Váži 5 až 8 kilogramov.

Ako je to s tzv. „technológiou skúseností”? Zvládne obsluhu domácej pekárne a upečie kvalitný, chrumkavý výsledok aj vyhlásený technický či pekársky antitalent?

DOMOSS TECHNIKA ponúka široký a pestrý výber výkonných domácich pekární. Upečenie skutočne domáceho a voňavého chlebíka väčšina z nich zvládne za 3 až 5 hodín. Využiť sa dá i tzv. rýchly alebo zrýchlený program, no poctivý chlieb si žiada svoje. Takýto postup využijeme skôr pri pečive, koláčoch alebo spomínanom sladkom, vianočnom prekvapení pre radosť detí a hostí. Ešte malá rada. Pri prvých pečeniach sa riaďme návodom výrobcu alebo slovami skúsenejších. Ak to náhodou nevyjde, nedajme sa odradiť. Niet nad pocit, ak domov naplní vôňa vlastnoručne upečeného chleba či vianočky.

Finále bude teda v znamení nákupu domácej pekárne. Na čo si však máme ešte dávať pozor, aby bola spokojnosť s takouto kúpou celkom zavŕšená?

Spoločnosť DOMOSS TECHNIKA svojim zákazníkom – v celom portfóliu – ponúka len vysoko kvalitný tovar. Rokmi osvedčené a klientom preferované značky. Snažme sa v tomto prípade nezabúdať na kvalitu celkového prevedenia domácej pekárne. Kvalitnejšie, i keď o málo drahšie modely logicky ponúkajú väčšiu istotu, že budú bezchybne slúžiť dlhý čas. K tým najkvalitnejším pekárňam na trhu patria napr. domáce pekárne do spoločností Moulinex, Philips, Kenwood, Concept.

Takže vieme už takmer všetko. Ostáva len drobnosť na koniec. „Nevypečú” s nami samotné ceny za domáce pekárne?

DOMOSS TECHNIKA vsádza na profesionálny prístup, vysokú odbornosť a široký výber. V prípade, že nechceme, aby radosť z novej pekárne zmarila prekvapenie z vianočných darčekov, je tu možnosť nákupu na splátky, bez navýšenia. DOMOSS TECHNIKA na tovar poskytuje záručný aj pozáručný servis a viac ako 21 rokov skúseností tvorí silný argument, prečo nakupovať práve tu. Veríme, že pri krájaní čerstvého skutočne domáceho chleba alebo podávaní slávnostného pečiva bude za jedným stolom sedieť aj príjemný pocit, že sme sa rozhodli pre DOMOSS TECHNIKA.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava