Vianočné trhy otvoria už v piatok

  • Spravodajstvo
  • 20. novembra 2011, 10:12
  • Autor:sita/ar

PIEŠŤANY/TRNAVA – Piešťanské vianočné trhy na Námestí slobody budú otvorené od 25. novembra a potrvajú až do Silvestra. Počas adventného obdobia i vianočných sviatkov pripravila radnica bohatý kultúrny a sprievodný program. V Trnave sa vianočné trhy začnú rovnako v piatok.

Prvú sviecu na adventnom venci zapália predstavitelia mesta spolu so zástupcami všetkých cirkví pôsobiacich na území Piešťan v prvú adventnú nedeľu o 16.00 hod. Pri varenom víne, medovine a ďalších tradičných pochúťkach sa Piešťanci budú môcť stretávať až do konca roka. V utorok 6. decembra príde Mikuláš, kultúrny program je pripravený aj na každú adventnú nedeľu (viac informácií na pozvánke). Silvester oslávime s kapelami Black Diamond, Robom Šimkom a novomestskou formáciou Fuera Fondo. Nebude chýbať ani ohňostroj.

V krajskom meste Trnava sa vianočné trhy začnú rovnako v piatok 25. decembra a občerstvovacia zóna bude otvorená až do Silvestra. Po prvýkrát ich bude organizovať súkromná firma, pretože pre radnicu boli každoročne stratové. Na Trojičnom námestí bude rozložených 90 stánkov, čo je o 15 viac ako vlani. Varené víno a teplé nápoje sa budú v tomto roku podľa Patrika Pokorného z organizačného štábu podávať výhradne v keramických hrnčekoch s logom Vianočných trhov. Novinkou bude aj zastrešenie občerstvovacej zóny, otvorené občerstvovacie stánky medzi sviatkami či oslava Silvestra. Tradičné akcie, akými boli v minulosti Radničný čaj, prijatie Betlehemského svetla či detské vystúpenia zostanú zachované.
   
Trnavčanom a návštevníkom centra mesta zatiaľ organizátori spôsobili šok bielymi kontajnermi, ktoré v občerstvovacom centre nahradili nenápadné drevené stánky. Pokorný však vysvetlil, že do piatku budú stánky vyzdobené čečinou a budú vyzerať úplne inak.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava