Blog Jozefa Malíka: „NE-Kultúrne“ Piešťany?

  • Blogy / Blogy
  • 18. novembra 2011, 09:04
  • Autor:

Článkov o tom, či je v Piešťanoch dostatok kultúry alebo nie, bolo napísaných už viacero. Podľa počtu pozvánok doručených do mojej emailovej schránky, som už dávnejšie usúdil, že zoderiem nejedny topánky, ak sa chcem zúčastniť na všetkom, čo sa tu deje. Napriek tomu sa dosť často u ľudí stretávam s názormi, že nie je do čoho pichnúť. Spravil som si teda malú domácu úlohu a trocha skúmal, koľko akcií sa približne u nás koná a ako to je v ostatných mestách na Slovensku.

Zistil som, že je zorganizovaných v priemere 1500 podujatí za rok, to znamená približne štyri denne. Niekedy je dokonca viac akcií ako v Bratislave! Koho nebavia výstavy, koncerty, festivaly, kino alebo divadlo, má  možnosť úplného športového vyžitia: golf, tenis, hokej, cyklistika, všetky vodné a loptové športy. Ďalej máme kolookruh, ktorý je rajom pre korčuliarov, peších, či cyklistov. Tento nám závidí mnoho ľudí z okolia a iba kvôli nemu sem často krát merajú kilometre. Na jednej strane Piešťanci hovoria, že sa tu nič nedeje, ale pritom sa sťažujú na hluk, množstvo ľudí a áut prichádzajúcich k nám, práve aj kvôli čulému životu.  
                                           
Všetko niečo stojí, a preto sa zmierme s tým, že Rolling Stones a im podobní, čo by hrali každý víkend so vstupom zadarmo a pivom k tomu, tu žiaľ nikdy nebude. Zoberte svoju rodinu, kamarátov a poďte si von užívať kultúru, prírodu, život, ale hlavne pohodu, ktorá u nás vládne. Pomôžte vylepšiť atmosféru tohto mesta, lebo bez vás to nie je ono…

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav