FN Trnava zabezpečí starostlivosť, aj keď lekári odídu

  • Spravodajstvo
  • 17. novembra 2011, 09:35
  • Autor:sita

TRNAVA – Vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trnave podalo výpoveď k 1. decembru 80 zo 190 lekárov, podľa riaditeľa Gabriela Paveleka bude napriek tomu poskytovanie neodkladnej zdravotnej starostlivosti zabezpečené. Najhoršia situácia by v prípade reálneho odchodu lekárov bola na neurológii, kde podali výpovede všetci lekári okrem primára. Trnavskej nemocnici už v tomto odbore sľúbili výpomoc riaditelia nemocníc z Nitry a Nových Zámkov.

Žiadne výpovede neeviduje vedenie nemocnice na detskej klinike, gynekologicko-pôrodníckej klinike či onkológii. Bez problémov bude podľa Paveleka fungovať aj rádiodiagnostická klinika. Naopak, vážna situácia bude okrem neurológie aj na chirurgii a traumatológii. Nemocnica podľa Paveleka eviduje asi 15 nových žiadostí lekárov o prijatie do zamestnania, z toho sú viacerí kvalifikovaní. "Ak budem musieť prijať nových lekárov, potom budem musieť pochopiteľne zvažovať, koho prijmem späť, ak sa rozhodne výpoveď stiahnuť,“ povedal Pavelek s tým, že garanciu prijatia mali lekári s výpoveďami do konca októbra. Podľa neho v tomto prípade nejde o žiadne zastrašovanie, ale o reálne pomenovanie situácie. Viac lekárov ako má teraz, si nemocnica z ekonomických dôvodov nemôže dovoliť.

 V prípade reálneho odchodu lekárov po 1. decembri bude k dispozícii 24-hodinová krízová služba, v ktorej sa budú striedať ľudia z vedenia nemocnice. Pavelek naďalej rokuje s lekárskymi odborármi, ktorí majú podľa neho tiež pocit zodpovednosti voči pacientom a neurobia nič, čo by mohlo pacienta poškodiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek