Samsung pokračuje na Slovensku vo výrobe

  • Spravodajstvo / Región
  • 15. novembra 2011, 12:57
  • Autor:sita

BRATISLAVA/VODERADY – Spoločnosť Samsung bude na Slovensku pokračovať vo výrobe. Prezident divízie Visual display Samsung electronic Boo-Keun Yoon to prisľúbil slovenskému ministrovi práce Jozefovi Mihálovi, čím vyvrátil medializované informácie o možnom odchode spoločnosti zo Slovenska.

Kórejská firma však priznala nepriaznivú situáciu vo výrobe LCD obrazoviek. "Musím potvrdiť, že výroba LCD sa nachádza v ťažkej situácii, preto sa snažíme minimalizovať lokality, kde vyrábame LCD panely. Avšak na Slovensku chceme v ich výrobe pokračovať a udržať si svoju pozíciu," uviedol Yoon.

Pre kritickú situáciu na trhu s LCD obrazovkami požiadala spoločnosť Samsung slovenskú vládu o poskytnutie ďalšej investičnej pomoci. "Minister hospodárstva Juraj Miškov podpísal pred niekoľkými dňami ďalšiu dotáciu pre Samsung v podobe daňovej úľavy vo výške 28 miliónov eur," potvrdil minister práce Jozef Mihál. Táto pomoc by mala podľa neho zabezpečiť udržanie takmer tisíc pracovných miest na Slovensku priamo v Samsungu a ďalších takmer tisíc miest u jeho subdodávateľov na najbližších päť rokov. Slovenská republika v posledných piatich rokoch poskytla Samsungu pomoc viac ako 10 mil.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava