Čas stužkových je tu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. novembra 2011, 12:43
  • Autor:red

PIEŠŤANY – Stužková slávnosť je v živote mladého človeka nezabudnuteľnou udalosťou. V magický piatok 11. 11. 2011 pripli zelené stužky nádeje profesorky študentom posledných ročníkov piešťanského Gymnázia Pierra de Coubertina a rakovickej Strednej odbornej školy.

Stužková s tromi jedenástkami v dátume sa zapíše do histórie študentov oktávy Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch a celý život. K magickému dátumu 11. 11. 2011 pribudla ešte štvrtá jedenástka. Práve toľko pedagógov totiž prišlo svojim obľúbencom na stužkovú. Možno práve štyri jedenástky spôsobili, že sa nikomu zo stužkovej nechcelo odísť. Rodičia sa zabávali do rána, teda dlhšie, než študenti rátali. A keďže kvalita stužkovej sa meria podľa toho, kedy odíde posledný rodičovský pár, oktaváni si môžu gratulovať! Rodičom sa domov nechcelo.

Slzičky striedali úsmevy, na šatách žiarili zelené stužky nádeje, dievčatá zmenené na dámy a chlapci odetí v oblekoch – všetci v jedinom okamihu dospeli. Dokazovali to každým gestom, slovom, ale najmä bohatým programom, ktorý vyvolával výbuchy smiechu aj potlesky uznania. Výborný scenár, kvalitná dramaturgia, hravosť i láskavý humor, to všetko namiešalo 27 študentov počas jediného večera v historickej sále Kursalonu. Z veľkoplošných fotografií sa na nich díval Alfons Mucha, Imrich aj Ľudovít Winterovci a od stolov ich sledovali rodičia, profesori, ale najmä ich triedne učiteľky Viera Drahovská a Lívia Rajnáková. To ony sa každá po štyri roky pokúšali vychovať z detí zodpovedných ľudí. Zdá sa, že sa im dielo podarilo.

Budúcoroční maturanti pochváľte sa aj vy zábermi zo svojej stužkovej, pripojte svoje zážitky a pošlite nám ich na mailovú adresu redakcia@piestanskytyzden.sk. Vaše fotografie so zážitkami uverejníme v Piešťanskom týždni.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek