Kniha týždňa: Nemyslite na modrého slona

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. novembra 2011, 12:22
  • Autor:mg

Zorientovať sa v množstve ponúkaných titulov súčasného knižného trhu je niekedy veľmi náročné. V spolupráci s kníhkupectvom Bene Libri vám pomôžeme vybrať si ten najzaujímavejší v rubrike Kniha týždňa. Tento týždeň dávam do pozornosti zaujímavú a inšpirujúci knihu – Nemyslite na modrého slona (Thorsten Havener, Michael Spitzbart). Vydavateľstvo: Timy Partners.

„Nemyslite na modrého slona!“ A? Samozrejme, že napriek výzve ste na neho mysleli. Táto možnosť manipulácie sa využíva čiastočne nemilosrdne napríklad v reklame alebo v niektorých šikovne vedených rozhovoroch. Tento fakt v ďalšom priebehu určuje naše rozhodovanie, konanie, ba dokonca náš život. Ten, kto sa doteraz spoliehal iba na svoj rozum a pre koho bolo rácio všetkým, objaví v tejto knihe niečo celkom iné a asi utrpí ťažký šok. Thorsten Havener a Michael Spitzbart vysvetľujú, že ľudské konanie je veľmi silne ovplyvnené našim podvedomím a pocitmi, dokonca je nimi riadené. Kniha sprostredkováva zrozumiteľne a napínavo ako veľmi naše podvedomie vplýva na náš život, spokojnosť a zdravie.

Celkom ma ohromili aj prekvapili experimenty a jednoduché cvičenia, ktorými Thorsten Havener ukazuje, ako okolie ovplyvňuje naše myšlienky, a naopak, ako naše myšlienky ovplyvňujú okolie.
Dovolím si uviesť jeden malinký pokus z tejto knihy.

Pohodlne si sadnite a točte pravou nohou v smere hodinových ručičiek a súbežne napíšte vo vzduchu pravou rukou číslo 6. Čo robí nôžka??:-)

Tento napínavý sprievodca svetom myšlienok prinesie mnohým ľuďom iný pohľad na život a okolie. No upozorňujem, že táto kniha nie je najľahším čítaním.

Uvedený knižný titul si môžete zakúpiť v Kníhkupectve TK Libri, Winterova31(bývalý Mliečny bar), 921 01 Piešťany.
Tel: 033/7730541

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava