Motokáristi s dvoma medailami

  • Šport / Ostatné športy
  • 9. novembra 2011, 16:00
  • Autor:Š. Gregorička

PIEŠŤANY – Tohtoročný seriál Moravského pohára v medzinárodných pretekoch motokár pozostával zo siedmich podujatí. Tie sa uskutočnili v troch štátoch. Po tri podujatia organizovali v Českej republike a na Slovensku, jedno sa konalo v rakúskom Brucku. Moravský pohár bol pre niektoré kategórie aj majstrovstvami Slovenska.

A práve v nich mal náš okres dvojnásobné zastúpenie na medailových priečkach. V triede mini 60, v ktorej súťažili deti do 13 rokov, získal desaťročný Pavol Táborský z Veľkého Orvišťa majstrovský titul a v triede Rotax MAX bol Marek Chromý celkovo druhý. Ďalší naši sa na medailové priečky nedostali.

Táborský obsadil na posledných tohtoročných pretekoch v Dunajskej Strede s 53 bodmi druhé miesto, no aj tak sa radoval z celkového prvenstva v triede Mini 60, keď na svojom konte mal 335 bodov. Chromý obsadil na Žitnom ostrove so 47 bodmi piatu priečku, no aj tento bodový zisk mu stačil na konečné druhé miesto v slovenskom šampionáte. V ňom si vyjazdil 259 bodov. Z ďalších reprezentantov nášho okresu skončil Daniel Summer v triede Junior ICC+KZ2 v Dunajskej Strede piaty a v celkovom poradí so 153 bodmi na konečnej šiestej priečke. O jedno miesto nižšie sa umiestnili v Moravskom pohári David Nemec v triede Rotax Junior Max a Timea Glossová v triede Rotax MAX. Nemec si počas sezóny vyjazdil 181 bodov, no po zoškrtaní niektorých z nich mu zostalo 154. Glossová mala na konte ešte o jeden bod menej. Najhoršie z našich – na 14. priečke – skončil so 40 bodmi Martin Bosák v triede FC Junior. Ten však odjazdil iba jedny zo siedmich pretekov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek