Dnes začína Eurotour 2011

  • Kultúra a spoločnosť
  • 9. novembra 2011, 09:22
  • Autor:ar

PIEŠŤANY – 7. ročník medzinárodnej prehliadky hraných a dokumentárnych filmov o cestovaní, krajine a človeku EUROTOUR 2011 sa začína už dnes o 17.00 hodine v Kultúrno-spoločenskom centre Fontána. Prehliadka je zameraná na rozvoj a podporu cestovného ruchu na Slovensku so zdôraznením propagácie Slovenska v zahraničí. Súčasťou prehliadky sú aj sprievodné podujatia a súťažná kategória Moment 2011, v ktorej sa predstavia amatérski filmári so svojimi snímkami.

Slávnostné otvorenie tohtoročnej filmovej prehliadky Eurotour sprevádza výstava fotografií Vojtecha Rušina z cyklu Ženy z Nigeru, ktorej vernisáž sa uskutoční dnes o 17.00 hod. V kinosále KSC Fontána sa uvedie o 18.00 hod.  prezentačný film o Luhačoviciach, partnerskom meste Piešťan v Zlínskom kraji pod názvom Luhačovicko, místo relaxace a odpočinku. O hodinu neskôr budeme cestovať po svete. Marián Vidovenec z Hurbanova nás zavedie do Islandu. Pripravená je obrazová dokumentácia Dve tisíc kilometrov po Islande s osobnou prezentáciou autora z jeho októbrovej pracovnej cesty.

Vo štvrtok 10. novembra zasadnú do sedadiel v kine Fontána žiaci základných škôl, pre ktorých je pripravené od 9.00 hod. premietanie. O 15.00 hod. sa predstavia súťažné filmy v kategórii Moment 2011, kde sa prezentujú amatérski tvorcovia vlastnými krátkymi prácami o cestovaní alebo človeku.
Nasleduje prehliadka filmov. Vo svojom celovečernom debute Dom vykreslí režisérka a scenáristka Zuzana Liová výstavbu troch domov v záhrade, ktoré stavia starostlivý otec pre svoje dcéry. V kategórii Cestujeme po svete sa prostredníctvom obrazovej dokumentácie Niny French vyberiete na potulky po Číne. Tentoraz na bicykloch. O 20.00 hod. je pripravená dobrodružná dráma režiséra Dannyho Boyla 127 hodín. Ide o skutočný príbeh dobrodruha a lezca Arona Ralstona o tom, čo všetko dokážeme, keď sa rozhodneme, že chceme žiť.

V piatok 11. novembra sa o 15.00 hod. premietnu súťažné filmy v kategórii Moment 2011. O  hodinu sa v programe filmovej prehliadky Eurotour 2011 objaví film Filipa Klusáka Vše pro dobro světa a Nošovic o poli, na ktorom rastú autá. Česká snímka mapuje severomoravskú dedinu Nošovice povestnú pivom Radegast a kapustou. Politickým rozhodnutím sa však stala miestom, kam kórejská automobilka Hyundai umiestnila výrobný závod a rozoštvala obyvateľov. Slávnostný záver prehliadky spojený s vyhodnotením súťaže o Cenu primátora mesta MOMENT a Ceny divákov je pripravený na 18.00 hod. Po odovzdaní cien sa premietnu víťazné filmy. Úplný záver tohtoročného Eurotour patrí Benovi Affleckovi. V kriminálnom thrilleri Mesto nás zavedie do Bostonu. Ocitnete sa v prostredí lupičov. Affleck ako vodca jednej z bánd bude stáť pred ťažkou dilemou – zradí priateľa alebo príde o ženu, ktorú miluje.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava