Život s Bohom je veľké dobrodružstvo

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. novembra 2011, 10:53
  • Autor:V. Dusíková

„Nemali by sme si zobrať za životného partnera toho, s kým by sme mohli žiť, ale toho, bez koho by sme žiť nevedeli!“ Túto múdrosť pochopila autorka knihy s názvom Realita s Bohom. Svoj životný príbeh v tejto literárnej prvotine vyrozprávala Martina Hargašová z Piešťan. Kto pozná Martinu a jej muža Juraja, je mu jasné, že týmto heslom sa riadili obaja. Sú veľmi rozdielni, a výborne sa k sebe hodia. Spojila ich láska k Bohu.

Kým ešte nepoznala muža svojho života Juraja Hargaša, volala sa Martina Prvá. Pochádza z Chtelnice. „Martina bola naozaj v niektorých oblastiach prvá, už či to bolo na turistike alebo aj v iných oblastiach, kde nás spolužiačky predstihla," uviedla jej spolužiačka zo strednej školy na slávnosti, ktorá bola zároveň autorkinou narodeninovou oslavou. Zišli sa na nej najbližší príbuzní, priatelia a spolupracovníci na Božom diele. Martina je vedúcou osobnosťou jedného z piešťanských cirkevných spoločenstiev. Spoločenstvo Prístav – tak sa volá Martinina duchovná rodina, ktorú vedie v učení i k láske k Bohu. Okrem toho je matkou dvoch svetlovlasých dcér. Jej pracovný deň je nalinkovaný, presný ako švajčiarske hodinky. Martina stíha jeden termín za druhým. Venuje sa rodine, práci v spoločenstve aj v rôznych kresťanských misiách. Neznáša neporiadok a netoleruje nepresnosť.

Keď sa jej pýtali, prečo napísala životopisnú knihu, pohotovo odpovedala: „Ako dvadsaťročná som na jednom z mládežníckych táborov ako čerstvo veriaca vyriekla vetu: Život s Bohom je tak dobrodružný, že raz o mojom živote a službe Bohu napíšem knihu." A hoci ju údajne chcela diktovať až na sklonku svojho bytia, na istej mládežníckej konferencii počas piesne venovanej Bohu začula vnútorný hlas: „Začni teraz písať knihu!" Hlas bol jasný, nedalo sa ho neposlúchnuť. O pár mesiacov som mala hotovú osnovu. Kniha sa jej písala ľahko, už na začiatku presne vedela, o čom bude. Spočiatku myslela, že ňou osloví len úzky okruh ľudí; rodičov, svoje deti, či priateľov, ale počas písania sa rozhodla vydať ju pre širokú verejnosť.

ŽIVOT S BOHOM opisuje príbeh ženy, ktorá je presvedčená o Božej existencii. Jej život po tomto poznaní nabral úplne iné obrátky. Ľudia túžia po duchovne, chcú rozpoznať dobro od zla, hľadajú odpovede na svoje otázky, hľadajú identitu – odkiaľ sú, kam idú. Martina Hargašová a mnoho miliónov ďalších kresťanov už našli odpoveď. Kniha môže dať návod ako sa vyrovnať so životne dôležitými otázkami. Osloví skúsenosťami a príbehmi, ktoré štyridsaťročná žena zažila. Sú spojené so „živým" Bohom, ktorého spoznala v osobe Pána Ježiša Krista.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek