Z Piešťan sa vytrácajú ľudia. Vymierame?

  • Spravodajstvo
  • 7. novembra 2011, 15:51
  • Autor:

Podľa Organizácie spojených národov svetová populácia dosiahla v pondelok 31. októbra medzník. Názory demografov sa však nezhodujú, že práve počas tohto dňa nás po zemi už chodilo celých sedem miliárd. Kým počet ľudí na svete sa síce zvyšuje, vraví sa, že Európa starne, vymiera. Ako je to u nás? Pred pätnástimi rokmi Piešťancov bolo 34 221. V súčasnosti sa počet obyvateľov pohybuje okolo čísla 29-tisíc. Aj o tomto sa dočítate v aktuálnom vydaní PT.

Koniec diktatúry v Líbyi oslávili aj v Piešťanoch



Koncom októbra sa celý svet pozeral smerom na Blízky Východ. Po takmer 42 rokoch vládnutia bol zosadený a zabitý líbyjský vodca Muammar Kaddáfí. Líbya sa tak stala slobodnou krajinou. Koniec diktatúry a tiež ukončenie bojov oslavovali Líbyjčania v mnohých krajinách a mestách. Členovia občianskeho združenia  Líbyjské spoločenstvo na Slovensku si tieto udalosti pripomenuli a oslávili v Piešťanoch.

Zo zásahov piešťanských hasičov



V činžiaku na Ulici Andreja Hlinku sa v pondelok 31. októbra šíril zápach a obyvatelia si mysleli, že v jednom z bytov je mŕtvy človek. Zavolali hasičov, aby byt otvorili. Našťastie sa ukázalo, že išlo o omyl. Po dlhej chvíli sa hasičom aj polícii podarilo skontaktovať s majiteľkou bytu, ktorá im dvere otvorila sama. Hasiči následne odvetrali spoločné priestory.

Krypty v Trnave (po)odhalili svoje tajomstvá



Po dohode s arcibiskupským úradom samospráva umožnila vstup do trnavských krýpt pod Katedrálou sv. Jána Krstiteľa a Bazilikou sv. Mikuláša, kam inokedy noha obyčajného smrteľníka nevstúpi. Na poslednom tematickej prehliadke historického mesta Aj trnavské krypty majú svoje tajomstvá desiatky zvedavcov sprevádzali až štyria sprievodcovia. Stalo sa tak symbolicky v predvečer sviatku zosnulých 30. októbra.  

V každom čísle regionálneho týždenníka Piešťanský týždeň sa dozviete aktuálne informácie z diania v Piešťanoch a regióne. V aktuálnom vydaní sa dozviete aj to, že s chrípkou si Slováci odležia v posteli takmer štyritisíc rokov, že dušičkový čas bol v meste pokojný a ako svokra naučila Zuzanu piecť chlieb.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava