V Trnave horeli kríky, toalety, lietali kamene

  • Spravodajstvo
  • 7. novembra 2011, 06:29
  • Autor:KR PZ/SITA

TRNAVA – Polícia predviedla v nedeľu 6. novembra šesť ľudí, ktorí sa dopustili priestupku proti verejnému poriadku počas futbalového derby Spartak Trnava -ŠK Slovan Bratislava. V mimoriadne rušnej atmosfére stretnutie dvoch odvekých rivalov skončilo víťazstvom Spartaku. Trnava pod vedením kapitána Miroslava Karhana zdolala Slovan 2:0.

 "Štyria fanúšikovia fajčili na zakázanom mieste a neuposlúchli výzvu polície, aby s tým prestali," uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Jeden fanúšik v priestore futbalového štadiónu oblieval iných pivom a jeden fanúšik Slovana pri odchode hádzal z lávky pre peších kamene dolu do davu. Už pri presune fanúšikov Slovana na futbalový štadión pred obvodným úradom začali horieť kríky od hodenej pyrotechniky. Svetlicu hodili slovanisti smerom k mladým priaznivcom Spartaka. V priestore pod tribúnou hostí podpálili fanúšikovia toalety. "Polícia v obidvoch prípadoch okamžite privolala hasičov a skutky zadokumentovala," konštatovala Kredatusová.

Polícia vyhodnotila nedeľňajší futbalový zápas ako rizikový a preto musela prijať bezpečnostné opatrenia. Zapojilo sa do nich asi 600 policajtov, ktorí dohliadali na verejný poriadok. Skupinu asi 250 pyrotechnikov dobre vybavených slovanistov, ktorí do Trnavy prišli bežným vlakom, viedli policajti v sprievode vodného dela a jazdnej polície po uzatvorenej Kollárovej ulici až k Štadiónu Antona Malatinského.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel