Rakovickú školu obsadili strašidlá

  • Spravodajstvo / Región
  • 4. novembra 2011, 11:35
  • Autor:Katka Rafajdusová/video: I.M.O.

RAKOVICE – Ako každý rok, aj tento sa Základná škola v Rakoviciach zmenila na pár hodín na strašidelnú. Napriek tomu, že 28. októbra už boli jesenné prázdniny, žiakom vôbec neprekážalo prísť o 14tej hodine do školy, aby zmenili priestory na strašidelné. Asi o pol piatej sa aj žiaci zmenili za pomoci Katky Čekanovej, ktorá ich maľovala, na rôzne príšery. Aby o hodinu privítali prvých návštevníkov.

Hneď pri vchode do telocvične  vítal zvedavcov tajomný muž v čiernom, ktorému asistovala divožienka, akoby vystrihnutá z filmu Ŕŕŕ.  Skupinky účastníkov sprevádzali sprievodcovia ako pirát, klaun, tajomný mních, čarodejnica, upírka, mŕtva nevesta, či Quasimodo. Na prvom stanovišti si pochutnávali kanibali na vnútornostiach, ktoré im dodával šialený doktor s jeho asistentkou, druhé stanovište patrilo upírom.

Od upírov sa skupinka presunula cez katov do čarodejníckej triedy, potom k zombie, ježibabám – tie im ponúkli bosorkine prsty, aby vedeli, čím kŕmia Janka a Marienku. Na poschodí si pozreli súboj čertov s anjelmi, vedľa v triede zasa pomohli vodníkom nachytať ryby  a nakoniec skúšali z vedomostí mimozemšťania. Dobrá čarodejka odmenila všetky deti originálnymi sladkosťami.
V pripravovanom vydaní PT sa dočítate viac.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela