Kniha týždňa: Na ceste (Jack Kerouac)

  • Kultúra a spoločnosť
  • 31. októbra 2011, 10:10
  • Autor:mg

Zorientovať sa v množstve ponúkaných titulov súčasného knižného trhu je niekedy veľmi náročné. V spolupráci s kníhkupectvom Bene Libri vám pomôžeme vybrať si ten najzaujímavejší v rubrike Kniha týždňa. Tento týždeň odporúčam dotlač legendárnej biblie bítnickej generácie – román Na ceste (Jack Kerouac). Tentokrát vychádza s obálkou knihy, navrhnutou Jackom Kerouacom.

Román Na ceste je považovaný za najvýznamnejšie Kerouacovo dielo. Vypovedá o túžbe človeka po lepšom živote, šťastí a slobode. Hlavnou postavou a zároveň rozprávačom je Sal Paradis, čo je samozrejme sám Jack Kerouac. Sal sa často vydáva na cesty so svojím najväčším priateľom Deanom, ktorý je v skutočnosti  Kerouacov ozajstný priateľ Neal Cassady.

Dej v tejto knihe je akoby stále v pohybe.  Kerouac jednoduchým a silno autentickým spôsobom predstavuje svoje pocity z ľudí ktorých stretáva a myšlienky, ktoré ho napadajú.  Kam chceš dôjsť človeče? Neviem, ale ísť sa musí!

Môžem potvrdiť, že Román Na ceste je neskutočne dobré čítanie, absurdná a neuveriteľne silná dráma. Jedna z najlepších kníh minulého storočia.

Uvedený knižný titul si môžete zakúpiť v Kníhkupectve TK Libri, Winterova31(bývalý Mliečny bar), 921 01 Piešťany.
Tel: 033/7730541
www.tklibri.com/

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav