Hevier sa ukázal ako všestranný umelec

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 28. októbra 2011, 10:36
  • Autor:(IP)

PIEŠŤANY – Básnik, prozaik a prekladateľ Daniel Hevier sa v Piešťanskom informačnom centre predstavil v ďalších troch podobách. Priniesol so sebou niekoľko desiatok obrazov, zahral na klavíri a zaspieval svoje autorské piesne. Okrem toho nepotreboval pri debate sparing partnera a celý večer si odmoderoval sám.

„Moje prvé obrazy som začal maľovať na dosky kníh. Zdá sa to barbarské, no zobral som knihu, vyšklbol vnútro a dosky použil ako podklad. Zdôvodnil som si to tak, že do kníh som investoval niekoľko svojich domov, celé rodinné úspory a moju chrbticu. Knihy mi to však musia odpustiť, že som ich použil na obrazy,“ zdôveril sa spisovateľ. Maľovaniu sa venoval doma, nemal svoj vlastný ateliér. Dokonca sa mu pri maľovaní olejovými farbami stala nehoda. Jeho biely „maltézak“ Konorko sa obtrel o jeden oranžový obraz. Skončilo to tak, že ho museli nechať ostrihať.

Počas vernisáže obrazov Daniel Hevier prečítal pár ukážok zo svojej tvorby. Posledná kniha je podľa jeho priateľov veľmi depresívna. Potvrdila mu to jeho manželka a kamarát – politik, ktorý si listoval v tejto knihe počas doby, kedy sa rozhodovalo o odvolaní vlády.

Viac sa dočítate v pripravovanom vydaní Piešťanského týždňa, ktorý nájdete v predaji od pondelka 31. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava