Výpoveďou hrozia najmä ortopédi a chirurgovia

  • Spravodajstvo
  • 24. októbra 2011, 16:52
  • Autor:red

Do naplnenia hrozieb lekárov zostáva len niekoľko dní. Ako nás informoval koordinátor trnavského kraja Patrik Princ, doktori výpovede nesťahujú, v piešťanskej nemocnici sa ich počet ustálil na šestnástich, v krajskom meste sa dokonca zvýšil o tri na 89. O čom sa ešte dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa?

Simulovaná Fukušima v atómovej elektrárni



Zemetrasenie, ničivá vlna cunami a ohrozenie jadrovej elektrárne v japonskej Fukušime inšpirovalo organizátorov súčinnostného havarijného cvičenia v atómovej elektrárni v Jaslovských Bohuniciach. Fingované zemetrasenie v seizmicky činnej lokalite Dobrá Voda zapríčinilo, že 19. októbra sa do pohybu dali nielen záchranné zložky, ale tiež krízové štáby na obvodných úradoch, dokonca i v Piešťanoch či v Trenčíne.

Cintoríny nám zatiaľ vystačia na 15 rokov



"Momentálne máme dostatok voľných plôch na pochovávanie výhľadovo až do roku 2026. V budúcnosti sa chystá rozšírenie cintorína na Žilinskej ceste tak, aby sme mali vyriešený problém s pochovávaním na ďalších približne tridsať rokov," uviedla manažérka strediska Pietnych služieb Eliška Gocká.

Hitom sezóny je fialová a svetlozelená



„V našej predajni sa ľudia zastavujú cestou na cintorín. Vyberajú si ‘živé‘ aj umelé kytice či vence. Už roky sa presviedčam, že v našej brandži platí veta – koľko ľudí, toľko chutí,“ povedala nám Alena Benediková z predajne kvetov. Jej kolegyne sme vyrušili pri viazaní smútočných kytíc z jedle a sušených kvetov. „Trendom tejto sezóny je fialová a svetlozelená,“ prezradila Šárka Havrilová.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín