Cibulková sa dočkala na štvrtý pokus

  • Šport / Tenis
  • 24. októbra 2011, 08:22
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY/MOSKVA – Tenistke Dominike Cibulkovej sa v posledných dvoch týždňoch darilo, pretože sa dvakrát prebojovala do finále na hlavnom okruhu WTA Tour. Po rakúskom Linci si zahrala finále aj na Kremlin Cupe v Moskve. Kým v Linzi zostala Slovenka na rakete Češky Kvítovej, v Moskve vo svojom štvrtom finále tohto rangu po prvý raz zvíťazila.

Kremlin Cup v hlavnom meste Ruska však mal oveľa vyššiu dotáciu než ten v Linzi – až 721-tisíc dolárov. Vyššie boli nielen finančné odmeny hráčkam, ale aj body. Dominika získala 470 a vo svetovom rebríčku sa opäť posunula hlbšie do prvej svetovej dvadsiatky. V Moskve sa hralo v hale a na tvrdom povrchu. Dominika si ako ôsma nasadená poradila v prvom kole so Slovinkou Hercogovou, ktorú zdolala 6:3, 7:6, a v druhom vyhrala nad Češkou Zakopalovou 7:6, 6:2. Potom sa zverenka trénera Žejlka Krajana stretla s dvoma Ruskami. Vo štvrťfinále vyradila piatu hráčku svetového rebríčka a najvyššie nasadenú Veru Zvonariovovú 4:6, 6:4, 6:4.

V semifinále čakala na odchovankyňu piešťanského tenisu Jelena Vesninovová, ktorej naša hráčka nedala žiadnu šancu. Dovolila jej uhrať iba dve hry a po setoch 6:0, 6:2 postúpila do finále. V ňom čakala na 22-ročnú Dominiku o štyri roky staršia a o 20 centimetrov vyššia 43. hráčka svetového rebríčka Ania Kanepiová z Estónska. Samotný finálový zápas začala lepšie Kanepiová, ktorá vyhrala prvý set 6:3. Cibulková hrala príliš defenzívne, čo Estónka využila na zisk setu. Druhé dejstvo bolo oveľa vyrovnanejšie. Obe hráčky si držali svoje podanie a v závere setu viedla Cibulková 6:5. Kanepiová si však opäť podržala servis a nasledoval tajbrejk. V ňom však síce Dominika stratila úvodné podanie, no potom už nestratila ani loptičku a o osude zápasu rozhodoval tretí set. V ňom pre zmenu obe hráčky zväčša prehrávali svoje podania. Za stavu 5:5 Dominika opäť vyhrala servis súperky a pri svojom podaní už doviedla zápas do víťazného konca. Cibulková tak zdolala Kanepiovú 3:6, 7:6, 7:5 a po prvý raz triumfovala na tak významnom turnaji.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava