Ďalší most cez Váh ponúkajú vojnoví veteráni

  • Spravodajstvo
  • 21. októbra 2011, 08:40
  • Autor:sita

HLOHOVEC – Hlohovcu má s preťaženým mostom cez Váh pomôcť dočasný kovový most, ktorý by spojil mesto s mestskou časťou Šulekovo. Únia vojnových veteránov by dokázala tristo metrov dlhý most typu Bailey Bridge dodať približne za milión eur.

Pred jediným mostom cez Váh sa v smere od Trnavy v súčasnosti vytvárajú kolóny, ktoré v dopravných špičkách dosahujú aj niekoľko kilometrov. Most je preťažený, rovnako aj cesta cez centrum, ktorou prejde denne viac ako 15-tisíc vozidiel. Dočasný kovový most by podľa prednostky Mestského úradu v Hlohovci Evy Lukáčovej dopravu aspoň čiastočne rozptýlil a odbremenil tak hlavný ťah. "Úplne vyriešiť dopravnú situáciu by mohol len obchvat mesta, ktorý však nie je v najbližšom čase reálny,“ povedala Lukáčová. Ďalší most by najviac pomohol obyvateľom Šulekova, ktorí by sa dostali bez problémov do mesta. Určený bude pre osobné autá v smere zo Šulekova do Hlohovca a pre cyklistov a chodcov v oboch smeroch. Rozhodnutie o kúpe mosta je v rukách poslancov mestského zastupiteľstva. Ak by za dočasný kovový most zahlasovali, mesto by si na jeho kúpu a montáž muselo podľa Lukáčovej zobrať úver.

Vedenie mesta sa najskôr snažilo získať mostnú konštrukciu zo Štátnych hmotných rezerv, štát ich však poskytuje len v prípade mimoriadnych a krízových situácií. Komerčný prenájom mosta by stál okolo 190-tisíc eur ročne, preto sa vedeniu najviac pozdáva kúpa použitého mosta od Únie vojnových veteránov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava